Ajankohta

28.9.2023 09:00 – 28.9.2023 15:00

Paikka

ProComin toimisto / Online

Järjestäjä

ProCom

AJANKOHTAISTA

Koulutus järjestetään mahdollisuuksien mukaan hybriditoteutuksena siten, että online-osallistuminen on aina mahdollinen. Luokkahuonetoteutus arvioidaan hyvissä ajoin jokaisen koulutuspäivän osalta erikseen.  Voit kertoa oman toiveesi osallistumistavasta ilmoittautumislomakkeella ja ProCom vahvistaa aina erikseen toteutuksen.

 

KOULUTUSPÄIVÄ

Koulutuspäivässä perehdymme siihen, miksi ja miten vastuullisuudesta kannattaa raportoida. Käymme läpi raportointiprojektin vaiheet ja autamme sinua tunnistamaan organisaationne vastuullisuutta koskevan tiedonkeruun ja -hallinnan kehittämiskohteet. Avaamme myös kestävyysraportointidirektiivin vaatimukset ja sen, miten vaatimuksiin kannattaa varautua. Aamupäivän kouluttajina toimivat Third Rockin Sari Kuvaja ja Henni Savolainen.

Iltapäivän aikana tutustutaan kattavasti data- ja tekoälyvastuullisuuden eri osa-alueisiin ja niiden soveltamiseen liiketoiminnassa sekä viestintä- ja vastuullisuustyössä. Data on uuden ajan ehtymätön raaka-aine ja algoritmit sen väsymättömiä jalostajia. Viestinnän ja vastuullisuuden ammattilaisen uusiin perustaitoihin kuuluu data- ja tekoälyvastuullisuuden sekä digitaalisen eettisyyden johtaminen ja viestintä. Iltapäivän kouluttajana toimii data- ja tekoälyvastuullisuuden viestintään erikoistuneen Functos Oy:n toinen perustaja Mikko Merisaari

 

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ

9.00–10.15

 • Vastuullisuusraportoinnin tarkoitus - miksi raportoida, vaikka ei olisi pakko?
 • Raportointiprojektin suunnittelu ja toteutus

10.30–11.30

 • Kestävyysraportoinnin regulaatiokehitys
 • Keskustelu

11.30–12.30

 • Case: Meidän tiemme kohti raportoinnin regulaatiomuutosta
  • vastuullisuusjohtaja Katja Paananen, Ponsse

Lounastauko

13.30–15.00 

 • Mikä on vastuullisuuden uusi paradigma ESG+D? 

 

KENELLE

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka haluat oppia lisää vastuullisuusraportoinnista sekä tutustua data- ja tekoälyvastuullisuuden eri osa-alueisiin ja niiden soveltamiseen liiketoiminnassa sekä viestintä- ja vastuullisuustyössä.

 

KOULUTTAJAT

Sari Kuvaja on Third Rock Finland Oy:n vastuullisuuspalvelujen johtaja, osakas ja hallituksen puheenjohtaja. Sari on toiminut vastuullisen yritystoiminnan asiantuntijatehtävissä 1990-luvun puolivälistä lähtien ja kuuluu alan edelläkävijöihin Suomessa. Hän on uransa aikana työskennellyt neuvonantajana ja vaikuttajana yritysten ja järjestöjen välimaastossa sekä konsultoinut yrityksiä niiden vastuullisuusstrategiatyössä, sidosryhmäsuhteissa sekä vastuuviestinnässä ja -raportoinnissa. Kuvaja on kokenut tietokirjailija ja kirjoittaja: hän on käsitellyt liiketoiminnan arvoja, etiikkaa ja vastuullisuutta useissa kirjoissaan ja kirjoittamissaan artikkeleissa ja kolumneissa.

Henni Savolainen on Third Rockin vastuullisuuskonsultti. Henni on toiminut aiemmin asiakkuudenhallinnan tehtävissä kansainvälisessä työympäristössä sekä syventänyt osaamistaan vastuullisuusteemoista yritysvastuuverkosto FIBSissä. Hennin erityisosaamista on vastuullisuusaiheisten työpajojen fasilitointi sekä vastuullisuusraportointi.

Mikko Merisaari on data- ja tekoälyvastuullisuuden viestintään erikoistuneen Functos Oy:n toinen perustaja. Functosin kehittämä Integroitu tietotilinpäätös on prosessi- ja viestintäkonsepti data- ja tekoälyvastuullisuuden johtamiseen ja viestintään.

 

HINNAT JA ILMOITTAUTUMINEN

Luokkahuonekoulutus (osallistuja paikan päällä)

495 eur jäsen / 655 eur ei-jäsen

Online-koulutus (osallistuja etäyhteydellä)

355 eur jäsen / 525 eur ei-jäsen

*hintoihin lisätään alv-osuus 24 %.

Mikäli koulutuspäivään osallistuu organisaatiostasi kaksi henkilöä tai useampi osallistuja, saavat kaikki koulutuksen hinnasta 10 % alennuksen. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin.

Huom. Mikäli suoritat ProCom PROFESSIONAL Vastuullisuus & viestintä -koulutuskokonaisuutta, sisältyy koulutuspäivä kokonaisuutesi hintaan. ProCom PROFESSIONAL -osallistujien lisäosallistujat:

 • Yksilöosallistujan lisäosallistuja: Saman organisaation lisäosallistujat saavat 10 % alennuksen yksittäisen päivän normaalihinnasta (ei yhdistettävissä muihin alennuksiin, alennus koskee vain lisäosallistujia).
 • Organisaatio-osallistumisen lisäosallistuja: Organisaatio saa lisäosallistujat koulutuspäiviin -50 % hinnalla yksittäisen päivän normaalihinnasta (ei yhdistettävissä muihin alennuksiin, alennus koskee vain lisäosallistujia)

 

Luokkahuonekoulutuksen edut:

 • ProCom tarjoaa aamiaisen ja lounaan
 • Verkostoituminen kollegoiden kanssa
 • Toimistolta voi napata mukaan viestintäalan kirjallisuutta
 • Sparrailu kollegojen ja kouluttajan kanssa
 • Viihtyisät tilat Helsingin keskustassa

 

Ilmoittautuminen
Ilmoittautumiset tämän sivun ilmoittautumislomakkeella. Lisätiedot ja tiedustelut: procom@procom.fi.

Peruutusehdot
Viimeinen peruutuspäivä on kahta viikkoa (14 vrk) ennen tilaisuutta. Mikäli osallistuminen perutaan tämän jälkeen (3-13 vrk ennen tilaisuutta), laskutamme 50 % tilaisuuden hinnasta. Kaksi (2) arkipäivää ennen tilaisuutta tai sen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme koko osallistumismaksun. Osallistujan vaihto koulutukseen on maksutonta. Peruutukset osoitteeseen: procom@procom.fi.

Pidätämme oikeuden vähäisiin ohjelmanmuutoksiin. Koulutuksen toteutuminen vahvistetaan riittävän ryhmäkoon muodostuttua.

 

KIINNOSTAAKO LAAJAN KOULUTUSOHJELMAN SUORITTAMINEN?

Kiinnostaisiko sinua vastuullisuus & viestintä -koulutuskokonaisuuden suorittaminen? Tämän koulutuksen voi suorittaa osana vastuullisuus & viestintä -koulutuskokonaisuutta, jonka suorittamisesta saa todistuksen. Kysy lisää ProComin toimistolta: procom@procom.fi tai puh. (09) 135 7775 tai lue lisää täällä.

 

Tietojen käsittely

Ilmoittautumalla mukaan hyväksyt sähköpostiosoitteesi lisäämisen uutiskirjeemme jakelulistalle. Saat ProComilta viestejä viestintäalaan liittyen, koulutuksiin ja tapahtumiin. Voit koska tahansa pyytää tietojesi poistoa postituslistaltamme. Käsittelemme tietoja GDPR:n mukaisesti.

Tapahtuma on jo alkanut ja ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.

Ilmoittautumisen yhteydessä annettavia tietoja käsitellään ProCom - Viestinnän ammattilaiset ry:n jäsenrekisterin
rekisteriselosteessa ja ProCom Oy:n asiakasrekisterin rekisteriselosteessa kuvatulla tavalla. Lue lisää rekisteriselosteista.