Ajankohta

5.9.2023 09:00 – 5.9.2023 15:00

Paikka

ProComin toimisto / Online

Järjestäjä

ProCom

AJANKOHTAISTA

Koulutus järjestetään mahdollisuuksien mukaan hybriditoteutuksena siten, että online-osallistuminen on aina mahdollinen. Luokkahuonetoteutus arvioidaan hyvissä ajoin jokaisen koulutuspäivän osalta erikseen. Voit kertoa oman toiveesi osallistumistavasta ilmoittautumislomakkeella ja ProCom vahvistaa aina erikseen toteutuksen.

 

KOULUTUSPÄIVÄ

Koulutuspäivässä pohdimme:

 • millaista on hyvä asiantuntijaviestintä?
 • mikä on asiantuntijoiden rooli organisaation vastuullisuusviestin kertojina?
 • miten viestijä voi auttaa asiantuntijaa tässä työssä?

Koulutuspäivässä keskitymme vastuulliseen asiantuntijaviestintään ja asiantuntijoiden henkilöbrändin rakentamiseen erityisesti siitä näkökulmasta, miten viestintätiimi voi tukea tätä työtä mahdollisimman kannustavasti. Perehdymme myös siihen, miten sosiaalinen vastuullisuus voi olla organisaation menestystekijä, miten se auttaa maineriskin hallinnassa, ja miten sosiaalinen vastuullisuus tulisi huomioida asiantuntijaviestinnässä. 

Päivän vihreänä lankana kulkee asiantuntijoiden viestintä somessa sekä perinteisessä mediassa ja miten viestintätiimi voi sparrata asiantuntijoita vastuullisessa viestinnässä.

 

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ

Klo 9–10 Asiantuntijaviestintä ja organisaation työntekijät vastuullisuuslähettiläinä

 • Mitä on asiantuntijaviestintä ja sen merkitys organisaation vastuullisuustyössä? Miten viestintä voi sparrata asiantuntijoita vastuullisuusviestin kertojina?
 • Sosiaalinen vastuullisuus osana (viestintä)strategiaa – vastuullisuudesta vahva kilpailuetu. Miten sosiaalisen vastuullisuus voi olla organisaation menestystekijä, miten se auttaa maineriskin hallinnassa, ja miten sosiaalinen vastuullisuus tulisi huomioida asiantuntijaviestinnässä?

Klo 10–11 Asiantuntijabrändi ja miten viestintätiimi voi sitä tukea

 • Mikä merkitys on asiantuntijan henkilöbrändillä ja sen rakentamisella? Miten jakaa asiantuntijuutta vastuullisesti sosiaalisessa mediassa?
 • Miten viestintätiimi voi tukea ja innostaa asiantuntijoita vastuullisen henkilöbrändin rakentamisessa?  

Klo 11–11.15 Tauko

Klo 11.15–12.15 Asiantuntijana sosiaalisessa mediassa, Case: Olli Kärkkäinen, strategia- ja tutkimusjohtaja, VM

 • Olli Kärkkäinen kertoo mm. miten hän on lähtenyt rakentamaan omaa asiantuntijabrändiään ja kuinka iso merkitys sosiaalisella medialla on hänen asiantuntijuudessaan. Olli puhuu myös siitä, mikä rooli omalla organisaatiolla ja viestintätiimillä on ollut asiantuntijabrändin luomisessa. 

12.15–13.15 Lounastauko

klo 13.15–14 Vastuullisesti somessa ja perinteisessä mediassa – näin vältät asiantuntijaviestinnän sudenkuopat

 • Mitä ovat vastuullisen viestinnän keskeiset periaatteet ja miten niitä tulisi soveltaa sosiaalisessa mediassa ja perinteisessä mediassa?
 • Faktantarkastus on tärkeää! Miten arvioida eri lähteiden luotettavuutta vastuullisuusviestinnän näkökulmasta? 
 • Sosiaalisen median vastuullisuus ja eettiset kysymykset vastuullisessa asiantuntijaviestinnässä: Mikä on yksityisyyden suojan ja tietosuojan rooli somessa? Entä miten käsitellä vihapuhetta?

Klo 14–15 Harjoitus: Asiantuntijabrändi ja miten viestintä voi sitä tukea

 

KENELLE

Koulutus on suunnattu viestintäammattilaisille, jotka haluavat oppia lisää vastuullisesta asiantuntijaviestinnästä somessa sekä perinteisessä mediassa sekä siitä, miten viestintätiimi voi sparrata asiantuntijoita vastuullisessa viestinnässä.

 

KOULUTTAJA

Mari Haavisto, Sus+Com Agencyn perustaja ja toimitusjohtaja

Sus+Com Agencyn perustaja ja toimitusjohtaja Mari on tehnyt pitkän uran journalistina mm. MTV:n uutisten politiikan toimittajana. Viimeiset kymmenen vuotta Mari on toiminut eri johtotehtävissä media- ja viestintäalalla, esimerkiksi SuomiAreenan vastaavana tuottajana, Mediahubin sisältöliiketoimintajohtajana ja EK:n viestintä- ja vastuullisuusjohtajana.

Viimeiset viisi vuotta Mari on työskennellyt myös vastuullisuuskysymysten parissa ja työstänyt niin sosiaalisen vastuullisuuden teemoja yhteiskunnallisessa keskustelussa, kuin työelämän sosiaalista vastuullisuutta. Mari toimii parhaillaan Suomen World Visionin hallituksessa.

Mari on taaperon äiti ja rakastaa oleilua omalla pienellä mökillään.

 

HINNAT JA ILMOITTAUTUMINEN

Luokkahuonekoulutus (osallistuja paikan päällä)

495 eur jäsen / 655 eur ei-jäsen

Online-koulutus (osallistuja etäyhteydellä)

355 eur jäsen / 525 eur ei-jäsen

*hintoihin lisätään alv-osuus 24 %.

Mikäli koulutuspäivään osallistuu organisaatiostasi kaksi henkilöä tai useampi osallistuja, saavat kaikki koulutuksen hinnasta 10 % alennuksen. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin.

Huom. Mikäli suoritat ProCom PROFESSIONAL Vastuullisuus & viestintä -koulutuskokonaisuutta, sisältyy koulutuspäivä kokonaisuutesi hintaan. ProCom PROFESSIONAL -osallistujien lisäosallistujat:

 • Yksilöosallistujan lisäosallistuja: Saman organisaation lisäosallistujat saavat 10 % alennuksen yksittäisen päivän normaalihinnasta (ei yhdistettävissä muihin alennuksiin, alennus koskee vain lisäosallistujia).
 • Organisaatio-osallistumisen lisäosallistuja: Organisaatio saa lisäosallistujat koulutuspäiviin -50 % hinnalla yksittäisen päivän normaalihinnasta (ei yhdistettävissä muihin alennuksiin, alennus koskee vain lisäosallistujia)

 

Luokkahuonekoulutuksen edut:

 • ProCom tarjoaa aamiaisen ja lounaan
 • Verkostoituminen kollegoiden kanssa
 • Toimistolta voi napata mukaan viestintäalan kirjallisuutta
 • Sparrailu kollegojen ja kouluttajan kanssa
 • Viihtyisät tilat Helsingin keskustassa

 

Ilmoittautuminen
Ilmoittautumiset tämän sivun ilmoittautumislomakkeella. Lisätiedot ja tiedustelut: procom@procom.fi.

Peruutusehdot
Viimeinen peruutuspäivä on kahta viikkoa (14 vrk) ennen tilaisuutta. Mikäli osallistuminen perutaan tämän jälkeen (3-13 vrk ennen tilaisuutta), laskutamme 50 % tilaisuuden hinnasta. Kaksi (2) arkipäivää ennen tilaisuutta tai sen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme koko osallistumismaksun. Osallistujan vaihto koulutukseen on maksutonta. Peruutukset osoitteeseen: procom@procom.fi.

Pidätämme oikeuden vähäisiin ohjelmanmuutoksiin. Koulutuksen toteutuminen vahvistetaan riittävän ryhmäkoon muodostuttua.

 

KIINNOSTAAKO LAAJAN KOULUTUSOHJELMAN SUORITTAMINEN?

Kiinnostaisiko sinua vastuullisuus & viestintä -koulutuskokonaisuuden suorittaminen? Tämän koulutuksen voi suorittaa osana vastuullisuus & viestintä -koulutuskokonaisuutta, jonka suorittamisesta saa todistuksen. Kysy lisää ProComin toimistolta: procom@procom.fi tai puh. (09) 135 7775 tai lue lisää täällä.

 

Tietojen käsittely

Ilmoittautumalla mukaan hyväksyt sähköpostiosoitteesi lisäämisen uutiskirjeemme jakelulistalle. Saat ProComilta viestejä viestintäalaan liittyen, koulutuksiin ja tapahtumiin. Voit koska tahansa pyytää tietojesi poistoa postituslistaltamme. Käsittelemme tietoja GDPR:n mukaisesti.

Tapahtuma on jo alkanut ja ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.

Ilmoittautumisen yhteydessä annettavia tietoja käsitellään ProCom - Viestinnän ammattilaiset ry:n jäsenrekisterin
rekisteriselosteessa ja ProCom Oy:n asiakasrekisterin rekisteriselosteessa kuvatulla tavalla. Lue lisää rekisteriselosteista.