Ajankohta

14.3.2023 09:00 – 14.3.2023 15:00

Paikka

ProComin toimisto / Online

Järjestäjä

ProCom

AJANKOHTAISTA

Koulutus järjestetään mahdollisuuksien mukaan hybriditoteutuksena siten, että online-osallistuminen on aina mahdollinen. Luokkahuonetoteutus arvioidaan hyvissä ajoin jokaisen koulutuspäivän osalta erikseen.  Voit kertoa oman toiveesi osallistumistavasta ilmoittautumislomakkeella ja ProCom vahvistaa aina erikseen toteutuksen.

 

KOULUTUSPÄIVÄ

Koulutuksessa perehdymme vastuullisuuden johtamiseen, tavoitteisiin ja mittaamiseen sekä siihen, miten mittaaminen ja viestintä liittyvät toisiinsa. Opit, miksi yrityksellä ja organisaatiolla pitää olla vastuullisuuspolitiikka ja miten politiikka eroaa code of conductista eli eettisistä ohjeista. Avaamme myös lyhennelmän ESG (Environmental – Social – Governance) sisältöjä ja merkitystä yrityksen vastuullisuutta koskevan suorituskyvyn mittaamisessa. Laadimme askelmerkit organisaation vastuullisuusohjelmatyölle – tämän jakson jälkeen tiedät, miten ohjelma tehdään ja viedään käytäntöön myös teidän organisaatiossanne.

Pureudumme koulutuspäivän aikana tarkemmin kahteen ajankohtaiseen vastuullisuusteemaan tarkemmin erityisesti viestinnän näkökulmasta:

 • Ilmastonmuutos ja uskottava viestintä
 • Yrityksen ihmisoikeusvastuu

 

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ

9.00–10.30

 • Organisaation vastuullisuustyön jäsentäminen
 • Vastuullisuuspolitiikasta painopisteisiin ja mittareihin
 • Mitä ESG tarkoittaa ja miten sitä mitataan?

10.45–12.00

 • Ilmastonmuutos ja uskottava viestintä
 • Ilmastokielen lyhyt oppimäärä

12.00–13.00 Lounastauko

13.00–14.15

 • Yrityksen ihmisoikeusvastuu
 • Yrityscase: Nesteen ihmisoikeustyö ja -viestintä, Nina Norjama, Head of Human Rights, Neste

14.15 Kahvitauko

14.30–15.00

 • Askelmerkit organisaatiomme vastuullisuustyön kehittämiseen
 • Fasilitoitu työskentely

 

KENELLE

Tämä koulutuspäivä on suunnattu viestinnän asiantuntijoille, tiimeille tai esimerkiksi viestintäjohtajille, jotka haluavat oppia lisää vastuullisuuden johtamisesta, tavoitteista ja mittaamisesta.

 

KOULUTTAJAT

Sari Kuvaja on Third Rock Finland Oy:n vastuullisuuspalvelujen johtaja, osakas ja hallituksen puheenjohtaja. Sari on toiminut vastuullisen yritystoiminnan asiantuntijatehtävissä 1990-luvun puolivälistä lähtien ja kuuluu alan edelläkävijöihin Suomessa. Hän on uransa aikana työskennellyt neuvonantajana ja vaikuttajana yritysten ja järjestöjen välimaastossa sekä konsultoinut yrityksiä niiden vastuullisuusstrategiatyössä, sidosryhmäsuhteissa sekä vastuuviestinnässä ja -raportoinnissa. Kuvaja on kokenut tietokirjailija ja kirjoittaja: hän on käsitellyt liiketoiminnan arvoja, etiikkaa ja vastuullisuutta useissa kirjoissaan ja kirjoittamissaan artikkeleissa ja kolumneissa.

Veikko Sajaniemi on Third Rock Finland Oy:n ilmasto- ja luontopalvelujen johtava asiantuntija ja osakas. Veikko on toiminut yritysvastuun ja uusiutuvien materiaalien asiantuntijatehtävissä Suomessa ja kansainvälisesti vuodesta 2017. Veikon erityisosaamista on hyödyntää yritysvastuun työkaluja, kuten hiilijalanjälkilaskentaa ja kompensointia, tehokkaiden ilmastotoimien aikaansaamiseksi.
 

 

HINNAT JA ILMOITTAUTUMINEN

Luokkahuonekoulutus (osallistuja paikan päällä)

495 eur jäsen / 655 eur ei-jäsen

Online-koulutus (osallistuja etäyhteydellä)

355 eur jäsen / 525 eur ei-jäsen

*hintoihin lisätään alv-osuus 24 %.

Mikäli koulutuspäivään osallistuu organisaatiostasi kaksi henkilöä tai useampi osallistuja, saavat kaikki koulutuksen hinnasta 10 % alennuksen. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin.

Huom. Mikäli suoritat ProCom PROFESSIONAL Vastuullisuus & viestintä -koulutuskokonaisuutta, sisältyy koulutuspäivä kokonaisuutesi hintaan. ProCom PROFESSIONAL -osallistujien lisäosallistujat:

 • Yksilöosallistujan lisäosallistuja: Saman organisaation lisäosallistujat saavat 10 % alennuksen yksittäisen päivän normaalihinnasta (ei yhdistettävissä muihin alennuksiin, alennus koskee vain lisäosallistujia).
 • Organisaatio-osallistumisen lisäosallistuja: Organisaatio saa lisäosallistujat koulutuspäiviin -50 % hinnalla yksittäisen päivän normaalihinnasta (ei yhdistettävissä muihin alennuksiin, alennus koskee vain lisäosallistujia)

 

Luokkahuonekoulutuksen edut:

 • ProCom tarjoaa aamiaisen ja lounaan
 • Verkostoituminen kollegoiden kanssa
 • Toimistolta voi napata mukaan viestintäalan kirjallisuutta
 • Sparrailu kollegojen ja kouluttajan kanssa
 • Viihtyisät tilat Helsingin keskustassa

 

Ilmoittautuminen
Ilmoittautumiset tämän sivun ilmoittautumislomakkeella. Lisätiedot ja tiedustelut: procom@procom.fi.

Peruutusehdot
Viimeinen peruutuspäivä on kahta viikkoa (14 vrk) ennen tilaisuutta. Mikäli osallistuminen perutaan tämän jälkeen (3-13 vrk ennen tilaisuutta), laskutamme 50 % tilaisuuden hinnasta. Kaksi (2) arkipäivää ennen tilaisuutta tai sen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme koko osallistumismaksun. Osallistujan vaihto koulutukseen on maksutonta. Peruutukset osoitteeseen: procom@procom.fi.

Pidätämme oikeuden vähäisiin ohjelmanmuutoksiin. Koulutuksen toteutuminen vahvistetaan riittävän ryhmäkoon muodostuttua.

 

KIINNOSTAAKO LAAJAN KOULUTUSOHJELMAN SUORITTAMINEN?

Kiinnostaisiko sinua vastuullisuus & viestintä -koulutuskokonaisuuden suorittaminen? Tämän koulutuksen voi suorittaa osana vastuullisuus & viestintä -koulutuskokonaisuutta, jonka suorittamisesta saa todistuksen. Kysy lisää ProComin toimistolta: procom@procom.fi tai puh. (09) 135 7775 tai lue lisää täällä.

 

Tietojen käsittely

Ilmoittautumalla mukaan hyväksyt sähköpostiosoitteesi lisäämisen uutiskirjeemme jakelulistalle. Saat ProComilta viestejä viestintäalaan liittyen, koulutuksiin ja tapahtumiin. Voit koska tahansa pyytää tietojesi poistoa postituslistaltamme. Käsittelemme tietoja GDPR:n mukaisesti.

Tapahtuma on jo alkanut ja ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.

Ilmoittautumisen yhteydessä annettavia tietoja käsitellään ProCom - Viestinnän ammattilaiset ry:n jäsenrekisterin
rekisteriselosteessa ja ProCom Oy:n asiakasrekisterin rekisteriselosteessa kuvatulla tavalla. Lue lisää rekisteriselosteista.