Ajankohta

18.4.2023 09:00 – 18.4.2023 15:00

Paikka

ProComin toimisto / Online

Järjestäjä

ProCom

AJANKOHTAISTA

Koulutus järjestetään mahdollisuuksien mukaan hybriditoteutuksena siten, että online-osallistuminen on aina mahdollinen. Luokkahuonetoteutus arvioidaan hyvissä ajoin jokaisen koulutuspäivän osalta erikseen. Voit kertoa oman toiveesi osallistumistavasta ilmoittautumislomakkeella ja ProCom vahvistaa aina erikseen toteutuksen.

 

KOULUTUSPÄIVÄ

Koulutuksen aikana opit tunnistamaan, mitä DEI kokonaisvaltaisesti tarkoittaa. Koulutuspäivän edetessä ymmärrät monimuotoisuuden, yhdenvertaisuuden ja inklusiivisuuden koko kirjon, tarpeet sekä hyödyt. Päivän aikana opit kohtaamaan, viestimään ja kommunikoimaan inklusiivisesti sekä löydät rohkeuden osallistua tärkeisiin keskusteluihin. Tunnistat omia tiedostamattomia ennakkoluulojasi ja ymmärrät, mistä syrjintä tai suosinta saa alkunsa ja miksi me kaikki teemme sitä usein huomaamattamme. Koulutuksen ansiosta hahmotat oman asemasi osana kokonaisuutta, ja saat työkaluja asemasi tuoman vastuun kantamiseen. Koulutuspäivän jälkeen opit välttämään yleisimmät virheet sekä olemaan armollisempi myös itseäsi kohtaan.

Dakota haluaa tärkeän tiedon jakamisen lisäksi luoda myös turvallisempia tiloja oppimiselle. Tiloja joissa jokainen tulee nähdyksi ja uskaltaa kysyä sekä keskustella aiheista, jotka saattavat olla entuudestaan vieraita. Tiloja, joissa virheiden tekeminen nähdään osana oppimisprosessia ja inspiroidutaan vaikeltakin tuntuvista aiheista yhdessä.

 

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ

9.00–11.30

Monimuotoisuuteen sukeltaminen

 • D - E - I  läpikäyminen
 • Etuoikeuksien ja oman aseman tunnistaminen
 • Miksi representaatiolla on merkitystä?
 • Yleisimmät virheet monimuotoisuuden ympärillä
 • Hyödyt: pystyt asettumaan työntekijöiden, asiakkaiden & työnantajan tasolle

Syventyminen inklusiivisuuteen ja ihmisten kohtaamiseen

 • Inklusiivinen kieli & viestintä
 • Yleisimmät virheet inklusiivisuuden ympärillä
 • Tiedostamattomat ennakkoluulot
 • Helpot ohjeet ihmisen kohtaamiseen

12.30–​14.00

AIKA TOIMIA! Tiedot ja taidot käytännössä

 • Sukellus liittolaisuuteen
 • Työkalut muutosvastaisuuteen
 • Työkalut turvallisempien tilojen luomiseen
 • Vinkit inklusiivisiin strategioihin 
 • Sitoutuminen
 • Q&A

14.00–​15.00

 • Organisaatio-case, Tuuli Hongisto, Nenäpäivä-säätiö: Minä, valkoinen pelastaja? Kehitysyhteistyöviestintä muuttuu. Miten yhdenvertaisempaa Nenäpäivää rakennetaan?

Tuuli Hongisto on viestinnän ammattilainen, jolla on yli 13 vuotta työkokemusta toimittajan ja tuottajan töistä sekä erilaisista viestinnän ja markkinoinnin tehtävistä kansalaisjärjestöissä ja YK-järjestöissä. Tällä hetkellä Hongisto työskentelee Nenäpäivä-säätiön markkinointi- ja viestintäpäällikkönä.  

 

KOULUTTAJA

Dakota Robin on kansainvälisesti pätevä ihmisoikeuskonsultti, joka on kouluttanut yrityksiä ja yhteisöjä ympäri maailmaa jo lähes 7 vuoden ajan. Dakota on erikoistunut erityisesti DEI sekä LGBTQ+ asioihin. Suomessa hän toimii yksityisen sektorin lisäksi myös julkisella puolella ja on kouluttanut mm. psykologeja, lääkäreitä, poliitikkoja, virkamiehiä ja muuta virkavaltaa.

Dakota on transsukupuolinen mies, jonka isä on Turkin kurdi ja äiti suomalainen. Hän syntyi Sveitsissä, mutta kasvoi sotaveteraani-isovanhempien kanssa Lahdessa. Tämän kaiken lisäksi Dakotalla on myös omakohtaista kokemusta neurodiversiteetistä ja hän tuokin koulutuksen aikana avoimesti esiin omia henkilökohtaisia kokemuksia intersektionaalisuudesta ja sen tuomista haasteista.

 

HINNAT JA ILMOITTAUTUMINEN

Luokkahuonekoulutus (osallistuja paikan päällä)

495 eur jäsen / 655 eur ei-jäsen

Online-koulutus (osallistuja etäyhteydellä)

355 eur jäsen / 525 eur ei-jäsen

*hintoihin lisätään alv-osuus 24 %.

Mikäli koulutuspäivään osallistuu organisaatiostasi kaksi henkilöä tai useampi osallistuja, saavat kaikki koulutuksen hinnasta 10 % alennuksen. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin.

Huom. Mikäli suoritat ProCom PROFESSIONAL Vastuullisuus & viestintä -koulutuskokonaisuutta, sisältyy koulutuspäivä kokonaisuutesi hintaan. ProCom PROFESSIONAL -osallistujien lisäosallistujat:

 • Yksilöosallistujan lisäosallistuja: Saman organisaation lisäosallistujat saavat 10 % alennuksen yksittäisen päivän normaalihinnasta (ei yhdistettävissä muihin alennuksiin, alennus koskee vain lisäosallistujia).
 • Organisaatio-osallistumisen lisäosallistuja: Organisaatio saa lisäosallistujat koulutuspäiviin -50 % hinnalla yksittäisen päivän normaalihinnasta (ei yhdistettävissä muihin alennuksiin, alennus koskee vain lisäosallistujia)

 

Luokkahuonekoulutuksen edut:

 • ProCom tarjoaa aamiaisen ja lounaan
 • Verkostoituminen kollegoiden kanssa
 • Toimistolta voi napata mukaan viestintäalan kirjallisuutta
 • Sparrailu kollegojen ja kouluttajan kanssa
 • Viihtyisät tilat Helsingin keskustassa

 

Ilmoittautuminen
Ilmoittautumiset tämän sivun ilmoittautumislomakkeella. Lisätiedot ja tiedustelut: procom@procom.fi.

Peruutusehdot
Viimeinen peruutuspäivä on kahta viikkoa (14 vrk) ennen tilaisuutta. Mikäli osallistuminen perutaan tämän jälkeen (3-13 vrk ennen tilaisuutta), laskutamme 50 % tilaisuuden hinnasta. Kaksi (2) arkipäivää ennen tilaisuutta tai sen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme koko osallistumismaksun. Osallistujan vaihto koulutukseen on maksutonta. Peruutukset osoitteeseen: procom@procom.fi.

Pidätämme oikeuden vähäisiin ohjelmanmuutoksiin. Koulutuksen toteutuminen vahvistetaan riittävän ryhmäkoon muodostuttua.

 

KIINNOSTAAKO LAAJAN KOULUTUSOHJELMAN SUORITTAMINEN?

Kiinnostaisiko sinua vastuullisuus & viestintä -koulutuskokonaisuuden suorittaminen? Tämän koulutuksen voi suorittaa osana vastuullisuus & viestintä -koulutuskokonaisuutta, jonka suorittamisesta saa todistuksen. Kysy lisää ProComin toimistolta: procom@procom.fi tai puh. (09) 135 7775 tai lue lisää täällä.

 

Tietojen käsittely

Ilmoittautumalla mukaan hyväksyt sähköpostiosoitteesi lisäämisen uutiskirjeemme jakelulistalle. Saat ProComilta viestejä viestintäalaan liittyen, koulutuksiin ja tapahtumiin. Voit koska tahansa pyytää tietojesi poistoa postituslistaltamme. Käsittelemme tietoja GDPR:n mukaisesti.

Tapahtuma on jo alkanut ja ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.

Ilmoittautumisen yhteydessä annettavia tietoja käsitellään ProCom - Viestinnän ammattilaiset ry:n jäsenrekisterin
rekisteriselosteessa ja ProCom Oy:n asiakasrekisterin rekisteriselosteessa kuvatulla tavalla. Lue lisää rekisteriselosteista.