Ajankohta

1.2.2024 09:00 – 2.2.2024 15:00

Paikka

ProComin toimisto / Online

Järjestäjä

ProCom

HALUATKO SYVENTÄÄ OSAAMISTASI?

Tämä koulutuspäivä on osa vuoden mittaista koulutuskokonaisuutta. Kiinnostaisiko sinua syventyä vastuullisuusviestinnän koulutuskokonaisuuden teemoihin laajemmin? Tämän koulutuksen voi suorittaa osana johtamisviestinnän koulutuskokonaisuutta, johon sisältyy minimissään kuusi (6) koulutuspäivää, oppimisalusta ja opiskelijakollegoiden tuki. Tutustu kattavaan koulutuskokonaisuuteen sivuiltamme tai kysy lisää ProComin toimistolta: procom@procom.fi tai puh. (09) 135 7775.

 

AJANKOHTAISTA

Kurssin ensimmäinen päivä (1.2.) järjestetään hybridinä. Toinen koulutuspäivä (2.2.) pidetään kokonaan etänä Zoomissa lakosta johtuen. 

 

KOULUTUSPÄIVÄ

Syvällinen kahden koulutuspäivän katsaus siihen, miksi vastuullisuus on keskeinen osa nykypäivän organisaatioviestintää. Yritysvastuun historia ja nykyhetki: Katsaus vastuullisuusajattelun kehittymiseen ja nykytilanteeseen ja miten eri kulttuurit ja maailmanosat ovat vaikuttaneet vastuullisuusajatteluun. Mitä vastuullisuus vuonna 2024 konkreettisesti tarkoittaa ja miksi se on tärkeää? 

Koulutuspäivässä luodaan katsaus vastuullisuusajattelun kehittymiseen ja siihen, miten saastuttamisen säätelystä on edetty liiketoimintalähtöiseen vastuullisuuteen. Koulutuksessa opit, miten kansainväliset sopimukset ja linjaukset, kuten YK:n Global Compact ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteet viitoittavat yritysten ja organisaatioiden vastuullisuustyötä Suomessa ja maailmalla. Vastuullisuutta säädellään yhä voimakkaammin myös lainsäädännöllä: asiat, jotka ennen kuuluivat vapaaehtoisuuden piiriin, ovat tai ovat tulossa sääntelyyn piiriin. 

Yritykset ja organisaatiot kehittävät vastuullisuuttaan yhteistyössä sidosryhmiensä kanssa. Koulutuksessa pohdimme, miten organisaatio voi tunnistaa merkittävät vastuullisuuden sidosryhmät ja miten sidosryhmien kanssa käydään aktiivista vuoropuhelua. Sidosryhmät ovat keskeisessä roolissa myös vastuullisuuden olennaisuusanalyysissä.  

Koulutuspäivien aikana käymme läpi yleisimmät käsitteet: 

 • Kansainväliset sopimukset ja regulaatio 
 • Direktiivit 
 • Kaksoisolennaisuusanalyysi 
 • Ilmastoviestintä 
 • Donitsitalous 

Ensimmäisen koulutuspäivän iltapäivässä syvennymme vastuullisuustyöhön sekä keskustelemme vastuullisuustyöstä ja viestinnän muuttuneesta roolista. Sidosryhmäkeskustelussa pohdimme vastuullisuustyötä ja sen viestintää eri näkökulmista, miten vastuullisuustyötä edistetään päättäjä- tai rahoittajataholla, entä kansalaisjärjestöissä? 

Toisena päivänä syväsukellus ESG-aiheisiin (ympäristö, sosiaalinen vastuu ja hallinto) ja niiden merkitykseen organisaatioviestinnässä. Kuinka ESG-aiheet integroidaan yrityksen strategiaan ja päivittäiseen toimintaan? Keskustelemme käytännön esimerkeistä ja parhaista käytännöistä. Tarkastelemme myös, miten ESG-aiheet tukevat yrityksen liiketoimintatavoitteita. 

 

KOULUTUSPÄIVIEN AIKATAULUT

1. päivä: Vastuullisuustyö ja vastuullisuusviestintä

Aika: to 1.2.2024 klo 9–16.00

Paikka: ProComin toimisto, Kasarmikatu 23 A, Helsinki & Online

9.00–10.30  

 • Yritysvastuun kehityskaari 
 • Yritysvastuun regulaatio ja kansainväliset sopimukset  

Keskustelua 

10.45–12.00 

 • Merkittävien sidosryhmien tunnistaminen 
 • Sidosryhmävuoropuhelu 
 • Vastuullisuuden kaksoisolennaisuusanalyysi 

12.00–13.00 Lounastauko 

13–13.55 Harjoitus ryhmissä: Kaksoisolennaisuusanalyysin suunnittelu 

Kahvitauko 

14.15–15.30  Vuoropuhelu sidosryhmien kanssa: case Vaasan

 • Anna-Leena Teppo, Head of Sustainability

Yhteenveto ja päivän päätös 

 

2. päivä: Strateginen ja operatiivinen vastuullisuus: ESG

Aika: pe 2.2.2024 klo 9–15.00

Paikka: ProComin toimisto, Kasarmikatu 23 A, Helsinki & Online

9.00–10.45 

 • Organisaation vastuullisuustyön jäsentäminen 
 • Donitsitalous ja yhteys liiketoimintastrategiaan 
 • Vastuullisuuspolitiikasta painopisteisiin ja mittareihin 
 • Mitä ESG tarkoittaa ja miten sitä mitataan? 

11.00–12.00 Case KONE: Vastuullisuustyö ESG:n näkökulmasta

 • Anna Tiri, Environment & Sustainability Director  

12.00–13.00 Lounastauko 

13.00–14.10

 • Yrityksen ihmisoikeusvastuu  
 • Case Varma: Ihmisoikeuksien huomioiminen Varman toiminnassa ja arvoketjussa
  • Sanni Reijonen, vanhempi vastuullisuusasiantuntija & Pauliina HeiskanenHR-partneri ja HRD-päällikkö

14.10 Kahvitauko 

14.20–15.00 

 • Ilmastonmuutos ja uskottava vastuullisuusviestintä  
 • Ilmastokielen lyhyt oppimäärä 

Päivän yhteenveto 

 

KENELLE

Tämä koulutus on suunniteltu viestinnän ammattilaiselle, joka haluaa oppia lisää vastuullisuusajattelusta sekä yritysvastuun teemoista. Nämä intensiivipäivät ovat osa vastuullisuusviestinnän koulutuskokonaisuutta mutta toimivat myös avoimena koulutuksena kaikille, jotka haluavat syventää osaamistaan vastuullisuusteemoihin viestinnän näkökulmasta.

 

KOULUTTAJAT

Leo Stranius on Third Rockin toimitusjohtaja. Aiemmin Leo on työskennellyt toiminnanjohtajana Kansalaisfoorumissa, Luontoliitossa ja Suomen luonnonsuojeluliitossa.

Veikko Sajaniemi on Third Rock Finland Oy:n ilmasto- ja luontopalvelujen johtava asiantuntija ja osakas. Veikko on toiminut yritysvastuun ja uusiutuvien materiaalien asiantuntijatehtävissä Suomessa ja kansainvälisesti vuodesta 2017. Veikon erityisosaamista on hyödyntää yritysvastuun työkaluja, kuten hiilijalanjälkilaskentaa ja kompensointia, tehokkaiden ilmastotoimien aikaansaamiseksi.

 

VIERASPUHUJAT

Anna-Leena Teppo johtaa vastuullisuustyötä leipomoyhtiö Vaasanilla, joka on osa ruotsalaisten maanviljelijöiden omistamaa Lantmännen-konsernia. Anna-Leena on työskennellyt yritysvastuun parissa jo 15 vuoden ajan muun muassa Pauligilla, S-ryhmässä ja Marimekolla.

Sanni Reijonen toimii Varmalla vanhempana vastuullisuusasiantuntijana. Työssään hän edistää ja kehittää sekä yhtiöön että Varman sijoitusportfolioon liittyvää vastuullisuutta, jossa viime aikojen ajankohtaisia kehitysteemoja ovat olleet ihmisoikeuksien huomioiminen läpi arvoketjun, hankintojen ja kiinteistösijoitusten vastuullisuus, tulevaan kestävyys- ja vastuullisuussääntelyn valmistautuminen sekä vastuullisuusraportointi. Taustaa Sannilla on vastuullisuuskonsultoinnista sekä ympäristöasiantuntijan tehtävistä.

Pauliina Heiskanen toimii Varmassa HR-partnerina ja HRD-päällikkönä. Työpäivät kuluvat osaamisen, rekrytointien, työnantajakuvan ja johtamisen kehittämisen parissa. Sydän palaa erityisesti työkulttuurin uudistamiselle sekä monimuotoisen ja yhdenvertaisen työelämän edistämiselle. Innostuu ihmisistä.

Anna Tiri vastaa KONEen vastuullisuuden strategiaohjelmasta sekä vastuullisuushankeportfoliosta. Annalla on pitkä kokemus KONEella niin liiketoiminnan vetämisestä kuin globaaleista kehityshankkeista.

 

HINNAT JA ILMOITTAUTUMINEN

Luokkahuonekoulutus (osallistuja paikan päällä)

950 eur jäsen / 1270 eur ei-jäsen

Online-koulutus (osallistuja etäyhteydellä)

670 eur jäsen / 1010 eur ei-jäsen

*hintoihin lisätään alv-osuus 24 %.

Mikäli koulutuspäivään osallistuu organisaatiostasi kaksi henkilöä tai useampi osallistuja, saavat kaikki koulutuksen hinnasta 10 % alennuksen. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin.

Huom. Mikäli suoritat vastuullisuusviestinnän koulutuskokonaisuutta, sisältyy nämä koulutuspäivät kokonaisuutesi hintaan. Koulutuskokonaisuuden osallistujien lisäosallistujat:

 • Yksilöosallistujan lisäosallistuja: Saman organisaation lisäosallistujat saavat 10 % alennuksen yksittäisen päivän normaalihinnasta (ei yhdistettävissä muihin alennuksiin, alennus koskee vain lisäosallistujia).
 • Organisaatio-osallistumisen lisäosallistuja: Organisaatio saa lisäosallistujat koulutuspäiviin -50 % hinnalla yksittäisen päivän normaalihinnasta (ei yhdistettävissä muihin alennuksiin, alennus koskee vain lisäosallistujia)

 

Luokkahuonekoulutuksen edut:

 • ProCom tarjoaa aamiaisen ja lounaan
 • Verkostoituminen kollegoiden kanssa
 • Toimistolta voi napata mukaan viestintäalan kirjallisuutta
 • Sparrailu kollegojen ja kouluttajan kanssa
 • Viihtyisät tilat Helsingin keskustassa

 

Ilmoittautuminen
Ilmoittautumiset tämän sivun ilmoittautumislomakkeella. Lisätiedot ja tiedustelut: procom@procom.fi.

Peruutusehdot
Viimeinen peruutuspäivä on kahta viikkoa (14 vrk) ennen tilaisuutta. Mikäli osallistuminen perutaan tämän jälkeen (3–13 vrk ennen tilaisuutta), laskutamme 50 % tilaisuuden hinnasta. Kaksi (2) arkipäivää ennen tilaisuutta tai sen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme koko osallistumismaksun. Osallistujan vaihto koulutukseen on maksutonta. Mikäli osallistuja haluaa vaihtaa henkilökohtaisista syistä osallistumismuotoa live-osallistumisesta online-osallistumiseen, tulee osallistumismuoto muuttaa viimeistään kaksi vuorokautta ennen koulutuspäivää. Osallistumismuotoa on mahdollista vaihtaa myös tämän ajankohdan jälkeen, mutta tällöin laskutamme koulutuksen live-osallistumisen hinnalla. Peruutukset osoitteeseen: procom@procom.fi.

Pidätämme oikeuden vähäisiin ohjelmanmuutoksiin. Koulutuksen toteutuminen vahvistetaan riittävän ryhmäkoon muodostuttua.

 

HALUATKO SYVENTÄÄ OSAAMISTASI?

Tämä koulutuspäivä on osa vuoden mittaista koulutuskokonaisuutta. Kiinnostaisiko sinua syventyä vastuullisuusviestinnän koulutuskokonaisuuden teemoihin laajemmin? Tämän koulutuksen voi suorittaa osana johtamisviestinnän koulutuskokonaisuutta, johon sisältyy minimissään kuusi (6) koulutuspäivää, oppimisalusta ja opiskelijakollegoiden tuki. Tutustu kattavaan koulutuskokonaisuuteen sivuiltamme tai kysy lisää ProComin toimistolta: procom@procom.fi tai puh. (09) 135 7775.

 

Tietojen käsittely

Ilmoittautumalla mukaan hyväksyt sähköpostiosoitteesi lisäämisen uutiskirjeemme jakelulistalle. Saat ProComilta viestejä viestintäalaan liittyen, koulutuksiin ja tapahtumiin. Voit koska tahansa pyytää tietojesi poistoa postituslistaltamme. Käsittelemme tietoja GDPR:n mukaisesti.

Tapahtuma on jo alkanut ja ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.

Ilmoittautumisen yhteydessä annettavia tietoja käsitellään ProCom - Viestinnän ammattilaiset ry:n jäsenrekisterin
rekisteriselosteessa ja ProCom Oy:n asiakasrekisterin rekisteriselosteessa kuvatulla tavalla. Lue lisää rekisteriselosteista.