Ajankohta

8.6.2021 09:00 – 8.6.2021 11:00

Paikka

Webinaari

Järjestäjä

ProCom

 

Tule mukaan vastuullisuuden aamupäivään, jossa käsittelemme vastuullisuutta ja viestintää uunituoreen ProComma Academicin julkistustilaisuuden merkeissä ja tutustumme ProComin uuteen vastuullisuuden koulutusohjelmaan!

 

Vastuullisuus on ohittamaton asia kaikille organisaatioille ja se on sitä myös viestinnän ammattilaiselle. Tässä kaksiosaisessa aamupäivässä käsittelemme vastuullisuutta ja viestintää uunituoreen ProComma Academicin julkistustilaisuuden merkeissä ja tutustumme ProComin uuteen vastuullisuuden koulutusohjelmaan. Tilaisuudessa käsittelemme muun muassa viestintää vastuullisuuden ytimessä, vastuullisuusviestintää ilmastokriisissä sekä yritysaktivismia ja teemme katsauksen vastuullisuuden nykyisyyteen ja tulevaisuuteen. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton – tervetuloa vastuullisuuden aamupäivään!

 

ProComma Academicin kesäkuussa julkaistava teemanumero Vastuullinen viestintä pureutuu organisaatioiden vastuullisuutta koskevaan viestintään. Se tarjoaa monipuolisia näkökulmia paitsi vastuullisuuteen liittyviin ajankohtaisiin ilmiöihin kuten ilmastonmuutokseen ja yritysaktivismiin, myös vakiintuneempiin aihealueisiin kuten vastuullisuusraportointiin ja sidosryhmävuorovaikutukseen. Kirjan johtoajatuksena on, että vastuullisuusviestintä ei ole vain neutraalia tiedonvälitystä tai organisaation julkisen kuvan kiillottamista vaan olennainen osa mitä tahansa vastuullisuuteen liittyvää prosessia. Aamupäivän ensimmäisessä osassa luvassa on mielenkiintoisia puheenvuoroja ProComma Academicin kirjoittajilta. Mukana ovat organisaatioviestinnän apulaisprofessori Kirsi Eräranta, tutkijatohtori Visa Penttilä, vastuullisuusviestinnän tutkija Meri Frig, tutkijatohtori Niina Uusitalo ja vastuullisuusviestinnän tutkijatohtori Laura Olkkonen.

ProCom käynnistää syksyllä 2021 vastuullisuuden koulutusohjelman viestinnän ammattilaisille. Ilman vastuullisuuskysymysten tunnistamista viestinnän ammattilaisen on haastavaa menestyä työssään oman organisaation sisäisenä muutosagenttina, brändin rakentajana ja johdon tukena. Viestinnän ammattilainen voi toimia vastuullisena muutosagenttina vaativassa ja mielenkiintoisessa roolissa. Vastuullisuuden koulutusohjelman ohjausryhmän jäseninä toimivat Arja Suominen, Finnairin entinen viestintä- ja yhteiskuntavastuujohtaja, Lea Rankinen, Pauligin vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja, Sari Kuvaja, Third Rock Finlandin vastuullisuuspalvelujen johtaja, FT Elina Melgin, ProComin toimitusjohtaja sekä Miia Rosenqvist, ProCom Oy:n palveluiden ja kehittämisen johtaja. Ohjausryhmä on mukana vastuullisuuden aamupäivän toisessa osiossa, jossa Arja Suominen, Kaisa Lipponen ja Sari Kuvaja keskustelevat vastuullisuudesta viestinnän näkökulmasta. Sari Kuvaja tekee myös katsauksen vastuullisuuden nykyisyyteen ja tulevaisuuteen.

Tilaisuuden avaavat ProComin toimitusjohtaja FT Elina Melgin sekä palveluiden ja kehittämisen johtaja Miia Rosenqvist.

Tutustu alta ohjelmaan ja tule mukaan vastuullisuuden aamupäivään – tilaisuus on kaikille avoin!

 

OHJELMA

Kello 9.00 Tilaisuuden avaus
FT Elina Melgin, toimitusjohtaja, ProCom

Kello 9.05 Viestintä vastuullisuuden ytimessä
Kirsi Eräranta, oraganisaatioviestinnän apulaisprofessori, Aalto-yliopisto ja Visa Penttilä, tutkijatohtori, Hanken

Kello 9.20 Vastuullisuusviestintä pirullisessa ilmastokriisissä 
Meri Frig, vastuullisuusviestinnän tutkija, Hanken ja Niina Uusitalo, tutkijatohtori, Tampereen yliopisto

Kello 9.40 Yritysaktivismi – kantaaottava ja kahtiajakava vastuullisuusviestintä 
Laura Olkkonen, vastuullisuusviestinnän tutkija, LUT-kauppakorkeakoulu

Kello 10.00 Tauko

Kello 10.05 Viestijästä muutosagentiksi – Vastuullisuuden koulutusohjelma
Miia Rosenqvist
, johtaja, palvelut ja kehittäminen, ProCom

Kello 10.10 Katsaus vastuullisuuteen – nykytila ja tulevaisuus
Sari Kuvaja,
 vastuullisuuden johtaja, Third Rock

Kello 10.30 Keskustelua vastuullisuudesta viestinnän näkökulmasta – aiheina vastuullisuus organisaation strategiassa ja vastuullisuusohjelma, läpinäkyvyyden edelläkävijyys sekä vastuullisuustyön kriisiviestintä
Arja Suominen, Finnairin entinen viestintä- ja yhteiskuntavastuujohtaja, Lea Rankinen, vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja, Paulig ja Sari Kuvaja, vastuullisuuden johtaja, Third Rock

Kello 11.00 Tilaisuus päättyy

 

Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

 

Aika: tiistai 8.6. kello 9–11
Paikka: Webinaari

 

TIETOJEN KÄSITTELY

Ilmoittautumalla mukaan hyväksyt sähköpostiosoitteesi lisäämisen uutiskirjeemme jakelulistalle. Saat ProComilta viestejä viestintäalaan liittyen, koulutuksiin ja tapahtumiin. Voit koska tahansa pyytää tietojesi poistoa postituslistaltamme. Käsittelemme tietoja GDPR:n mukaisesti.

Tapahtuma on jo alkanut ja ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.

Ilmoittautumisen yhteydessä annettavia tietoja käsitellään ProCom - Viestinnän ammattilaiset ry:n jäsenrekisterin
rekisteriselosteessa ja ProCom Oy:n asiakasrekisterin rekisteriselosteessa kuvatulla tavalla. Lue lisää rekisteriselosteista.