Ajankohta

11.4.2024 09:00 – 12.4.2024 16:00

Paikka

ProComin toimisto

Järjestäjä

ProCom

AJANKOHTAISTA

Koulutus järjestetään ProComin koulutustilassa. Huomioithan, että tässä kahden päivän koulutuksessa ei ole mahdollisuutta etäosallistumiseen eikä koulutusta tallenneta. Koulutus sisältää verkostoitumis-cocktailit ensimmäisen koulutuspäivän jälkeen.

 

KOULUTUS

ProComin kaksipäiväisen koulutuksen tavoitteena on antaa perustiedot vaikuttajaviestinnästä eli lobbauksesta viestijöille sekä yhteiskuntasuhteista vastaaville. Kouluttajina on kokeneita lobbareita ja lobbauksen kohteita. Intensiivikurssilla kuullaan poliitikkojen, tutkijoiden, lobbareiden, konsulttien ja toimittajien näkemyksiä onnistuneesta – ja epäonnistuneesta – lobbauksesta. 

Ensimmäisen päivän teemoina ovat:

  • Päätöksenteon prosessit, vaikuttaminen ja hiljainen tieto
  • Oman vaikuttajastrategian rakentaminen ja käytännön vinkit
  • Käytännön kokemukset onnistuneesta lobbauksesta

Ensimmäisen päivän päätteeksi on verkostoitumistilaisuus, jossa on mahdollista jakaa kokemuksia ja oppia kollegoilta.

Toisena päivänä käsittelemme:

  • Lobbauksen sääntelyä ja hyvän edunvalvontatavan suosituksia
  • Lainsäädännön poliittista ohjausta
  • Julkisuutta vaikuttamisen foorumina – vältä näitä virheitä

Koulutuksen moderaattorina toimii ProComin toimitusjohtaja Jarno Forssell

 

KENELLE

Vaikuttajaviestinnän intensiivikurssi on tarkoitettu viestinnän ammattilaisille, jotka haluavat laajentaa osaamistaan vaikuttajaviestintään sekä jo lobbausta tekeville yhteiskuntasuhteiden hoitajille, jotka haluavat oppia alan parhailta.

 

KOULUTTAJAT

Jouni Backman

Jouni Backman toimi kansanedustajana 1987–2007 ja 2011–2015, joista kaksi kautta SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Hallintoministeri 1995–1999 ja ympäristöministeri 2002–2003. Tieto Oyj Executive Advisor 2007–2011. Sitran vanhempana neuvonantajana 2017–2022 tehnyt lukuisia julkista päätöksentekoa koskevia selvityksiä. 

Emilia Korkea-aho

Emilia Korkea-aho on eurooppaoikeuden ja lainsäädäntötutkimuksen professori Itä-Suomen yliopistossa. Hän johtaa Suomen Akatemian rahoittamaa tutkimusprojektia pyöröovesta (REVOLVE, 2021–2025) sekä Koneen Säätiön rahoittamaa tutkimushanketta kuntatason lobbauksesta (LoSKa, 2023–2027). Korkea-aho on avoimuusrekisterin neuvottelukunnan varapuheenjohtaja.

Eevi Heikkinen

Eevi vastaa kansainvälisen konsulttitoimisto Kreabin vaikuttajaviestinnän liiketoiminnasta Suomessa. Eevin tausta on valtionhallinnon kehittämisessä ja kansainvälisessä yhteistyössä. Hänellä on laaja-alainen kokemus yhteiskuntasuhteista ja vaikuttamisesta eri toimialoilla ja sektoreilla.

Niilo Mustonen

Niilo on Suomen johtavia vaikuttamisen ammattilaisia. Hän perusti Blic-konsulttitoimiston vajaa kymmenen vuotta sitten yhdessä investointipankkiiri Peter Fagernäsin kanssa. Tänä päivänä Blicillä on toimistot Helsingissä ja Brysselissä. Blicin kahdenkymmenen hengen monialainen asiantuntijatiimi neuvoo asiakkaitaan yhteiskunnalliseen päätöksentekoon vaikuttamisessa niin EU:n, kansallisen kuin paikallisen päätöksenteon eri tasoilla. Niilon tausta on kokoomuksessa, jossa hän on aikanaan toiminut muun muassa eduskuntaryhmän kansliassa vastaten mediasuhteista ja viestinnästä. Lisäksi Niilo on Verkkouutisia julkaisevan Kansalliskustannuksen hallituksen varapuheenjohtaja.

Emma Kari

Emma on toiminut 15 vuoden ajan yhteiskunnallisen päätöksenteon johtotehtävissä ja vaikuttanut luonto- ja ilmastopolitiikan ytimessä niin kunnallisella, kansallisella kuin EU-tasolla. Emma on toiminut mm. kaupunginvaltuutettuna, kansanedustajana ja ympäristö- ja ilmastoministerinä. Emma on ollut säätämässä Suomen ilmastolakia ja luonnonsuojelulakia sekä neuvottelemassa EU:n ilmasto- ja biodiversiteettipoilitiikan uudistamisesta.

Tuomo Lappalainen

Tuomo on työskennellyt Suomen Kuvalehdessä 1980-luvulta lähtien toimittajana, jonka pääasiallinen seuranta-alue on ollut kotimaan politiikka. Sen lisäksi hän on ollut vuodesta 2014 Kanava-lehden sisällöstä vastaavana tuottajana. Tuomo on toiminut myös Suomen aikakauslehdentoimittajien liiton puheenjohtajana ja Julkisen sanan neuvoston jäsenenä ja varapuheenjohtajana.

 

Kouluttajatiedot päivittyvät kouluttajien vahvistuessa. 

 

HINNAT JA ILMOITTAUTUMINEN

990 eur jäsen / 1310 eur ei-jäsen

Alennettu hintakategoria mikroyrityksille/pienille järjestöille**

690 eur jäsen

*Hintoihin lisätään alv-osuus 24 %.

**Liikevaihto enintään 700 000 euroa tilikauden aikana. Palveluksessa enintään 10 henkilöä. Edellyttää ilmoittautumislomakkeen lisätietokentässä näiden lukujen avaamista organisaation osalta.

Etkö ole vielä ProComin jäsen? Liity jäseneksi verkkosivuillamme ja kerro se ilmoittautumislomakkeen lisätietokentässä, niin saat koulutuksen jäsenhintaan. 

 

Ilmoittautuminen
Ilmoittautumiset tämän sivun ilmoittautumislomakkeella. Lisätiedot ja tiedustelut: procom@procom.fi.

Peruutusehdot
Viimeinen peruutuspäivä on kahta viikkoa (14 vrk) ennen tilaisuutta. Mikäli osallistuminen perutaan tämän jälkeen (3–13 vrk ennen tilaisuutta), laskutamme 50 % tilaisuuden hinnasta. Kaksi (2) arkipäivää ennen tilaisuutta tai sen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme koko osallistumismaksun. Osallistujan vaihto koulutukseen on maksutonta. Peruutukset osoitteeseen: procom@procom.fi.

Pidätämme oikeuden vähäisiin ohjelmanmuutoksiin. Koulutuksen toteutuminen vahvistetaan riittävän ryhmäkoon muodostuttua.

 

Tietojen käsittely

Ilmoittautumalla mukaan hyväksyt sähköpostiosoitteesi lisäämisen uutiskirjeemme jakelulistalle. Saat ProComilta viestejä viestintäalaan liittyen, koulutuksiin ja tapahtumiin. Voit koska tahansa pyytää tietojesi poistoa postituslistaltamme. Käsittelemme tietoja GDPR:n mukaisesti.

Kirjaudu sisään »

Ilmoittaudu tapahtumaan

Ilmoittautujan tiedot

Jäsen 990e + alv. 24 %Ei-jäsen 1310e + alv. 24 %Jäsen ja mikroyrityksen/pienen järjestön edustaja 690e + alv. 24 %

Maksajan tiedot

Ilmoittautumisen yhteydessä annettavia tietoja käsitellään ProCom - Viestinnän ammattilaiset ry:n jäsenrekisterin
rekisteriselosteessa ja ProCom Oy:n asiakasrekisterin rekisteriselosteessa kuvatulla tavalla. Lue lisää rekisteriselosteista.