Ajankohta

29.3.2023 16:00 – 29.3.2023 18:00

Paikka

Teams

Järjestäjä

ProCom

Eduskuntavaalit ovat ovella ja vaalikampanjat käyvät kuumina myös sosiaalisessa mediassa. Tiede- ja teoriaverkoston vuoden ensimmäisessä verkostotilaisuudessa tutustutaan ajankohtaiseen poliittisen viestinnän tutkimukseen.

Tapaamisessa on kaksi alustusta:

  • Yliopistotutkija, dosentti, KTT Essi Pöyry Helsingin yliopiston kuluttajatutkimuskeskuksesta alustaa aiheesta ”Somevaikuttajat ja vallan uudet verkostot”. Millaisia rooleja somevaikuttajilla on politiikassa? Entä millaisia vaikutuksia somevaikuttajien osallistumisella politiikkaan ja poliittisiin keskusteluihin voi mahdollisesti olla?
  • Koulutuspäällikkö, FT Elisa Kannasto Seinäjoen ammattikorkeakoulusta on tutkinut väitöskirjassaan politiikan henkilöitymistä ja alustaa aiheesta ”Digitaaliset vaaliteltat – Poliitikot somessa”. Millainen poliitikon esiintyminen sosiaalisessa mediassa tuottaa yleisön sitoutumista? Mikä merkitys poliitikon selfiellä on?

Essi ja Elisa ovat tutkijoina ”Vaikuttavat poliitikot ja poliittiset vaikuttajat” -tutkimusprojektissa, jota rahoittaa Helsingin Sanomain Säätiö. Hankkeessa tarkastellaan poliittisen, kaupallisen ja henkilökohtaisen vaikuttamisen yhteenkietoutumista sosiaalisessa mediassa. Keskustelua moderoi tiede- ja teoriaverkoston toinen puheenjohtaja KTT Hanna Reinikainen. Hanna työskentelee samassa tutkimusprojektissa tilaisuuden puhujien, Essin ja Elisan kanssa.

 

Aika: keskiviikko 29.3. klo 16–18

Paikka: Teams

 

Tilaisuus on avoin ja maksuton ProComin jäsenistölle. Lämpimästi tervetuloa linjoille!

Tapahtuma on jo alkanut ja ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.

Ilmoittautumisen yhteydessä annettavia tietoja käsitellään ProCom - Viestinnän ammattilaiset ry:n jäsenrekisterin
rekisteriselosteessa ja ProCom Oy:n asiakasrekisterin rekisteriselosteessa kuvatulla tavalla. Lue lisää rekisteriselosteista.