Ajankohta

5.9.2024 09:00 – 5.9.2024 12:00

Paikka

ProComin toimisto / Online

Järjestäjä

ProCom

HALUATKO SYVENTÄÄ OSAAMISTASI?

Tämä koulutuspäivä on osa vuoden mittaista koulutuskokonaisuutta. Kiinnostaisiko sinua syventyä Tekoäly & digiviestintä -koulutuskokonaisuuden teemoihin laajemmin? Tämän koulutuksen voi suorittaa osana johtamisviestinnän koulutuskokonaisuutta, johon sisältyy minimissään kuusi (6) koulutuspäivää, oppimisalusta ja opiskelijakollegoiden tuki. Tutustu kattavaan koulutuskokonaisuuteen sivuiltamme tai kysy lisää ProComin toimistolta: procom@procom.fi tai puh. (09) 135 7775.

 

AJANKOHTAISTA

Koulutus järjestetään mahdollisuuksien mukaan hybriditoteutuksena siten, että online-osallistuminen Zoomissa on aina mahdollinen. Luokkahuonetoteutus arvioidaan hyvissä ajoin jokaisen koulutuspäivän osalta erikseen. Voit kertoa oman toiveesi osallistumistavasta ilmoittautumislomakkeella ja ProCom vahvistaa aina erikseen toteutuksen.

 

KOULUTUSPÄIVÄ

Tekoäly on tuonut viestintään ja johtamiseen uusia eettisiä kysymyksiä niin yksilöiden, organisaatioiden kuin laajemminkin yhteiskunnan tasolla. Viestintäammattilaisten on tärkeää ymmärtää, miten tekoäly kytkeytyy etiikkaan sekä millaisia myönteisiä ja kielteisiä seurauksia tekoälyn hyödyntämisellä voi olla.

Tässä koulutuksessa opit tarkastelemaan tekoälyn käyttöönottoa ja käyttöä organisaatiossasi monipuolisesti vastuullisuuden ja etiikan näkökulmista. Koulutus alkaa lyhyellä johdannolla tekoälyn ja etiikan tutkimukseen. Tämän jälkeen opit jäsentämään tekoälyn eettisten kysymysten kirjoa viestinnässä ja johtamisessa ja tunnistat tekoälyn keskeisimmät eettiset kysymykset omassa työssäsi. Lisäksi saat konkreettisia vinkkejä, jotka auttavat sinua vastuullisen ja eettisesti tekoälykkään viestinnän suunnittelussa, kehittämisessä ja johtamisessa omassa organisaatiossasi.

Koulutus nojaa tuoreeseen tutkimustietoon tekoälyn etiikasta viestinnässä ja johtamisessa. Tutustut tekoälyn eettisiin ohjeistuksiin Suomessa ja maailmalla, ja saat hyödyllisiä linkkejä ja lukuvinkkejä alan lähteisiin. Samaan aikaan koulutus on kuitenkin hyvin käytännönläheinen, ja käsiteltävät asiat sidotaan konkreettisten esimerkkien ja yhteisten keskustelujen kautta osallistujien työhön ja arkeen. Tietojen ja ymmärryksen lisäksi saat konkreettisia ideoita ja kollegiaalista tukea eettisesti tekoälykkään viestinnän jäsentämiseen, arviointiin ja kehittämiseen niin organisaatiosi sisäisten kuin ulkoisten sidosryhmien näkökulmasta.

 

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ

 • Lyhyt johdanto tekoälyn ja etiikan tutkimukseen
 • Millaisia eettisiä kysymyksiä tekoäly tuo viestintään ja johtamiseen?
 • Miten rakentaa vastuullista ja eettisesti tekoälykästä viestintää organisaatioissa?
 • Koontia Suomesta ja maailmalta: eettiset ohjeistukset tekoälyn käyttöön
 • Keskustelua ja pohdintatehtäviä

 

KENELLE

Koulutuspäivä on suunnattu kaikille viestinnän asiantuntijoille, päälliköille ja johtajille, jotka haluavat oppia tarkastelemaan ja kehittämään tekoälyn käyttöönottoa ja käyttöä organisaatiossaan vastuullisuuden ja etiikan näkökulmista.

 

KOULUTTAJA

Anne Laajalahti, FT, dosentti on työskennellyt parikymmentä vuotta viestintäalalla johtavana viestintäkonsulttina, koulutus- ja kehittämisjohtajana, tutkijana ja kouluttajana. Tällä hetkellä hän kehittää organisaatioiden strategista viestintää Brunnen Communications Oy:ssä. Anne on terävä strateginen ajattelija sekä pidetty ja innostava viestinnän kouluttaja. Hän on auttanut lukuisia organisaatioita asettamaan viestinnälleen mitattavia tavoitteita sekä saavuttamaan tavoitteitaan vaikuttavan viestinnän avulla. Viestintätieteiden dosenttina hän tuo tuoreinta tutkimustietoa organisaatioiden kehittämiseen käytännössä. Viime aikoina hän on ollut mukana useissa tutkimusartikkeleissa, joissa tarkastellaan tekoälyn, etiikan, viestinnän ja johtamisen teemoja.

 

HINNAT JA ILMOITTAUTUMINEN

Luokkahuonekoulutus (osallistuja paikan päällä)

255 eur jäsen / 325 eur ei-jäsen

Online-koulutus (osallistuja etäyhteydellä)

195 eur jäsen / 265 eur ei-jäsen

*hintoihin lisätään alv-osuus 24 %.

Mikäli koulutuspäivään osallistuu organisaatiostasi kaksi henkilöä tai useampi osallistuja, saavat kaikki koulutuksen hinnasta 10 % alennuksen. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin.

Huom. Mikäli suoritat Tekoäly & Digiviestintä -koulutuskokonaisuutta, sisältyy koulutuspäivä kokonaisuutesi hintaan. Koulutuskokonaisuuden osallistujien lisäosallistujat:

 • Yksilöosallistujan lisäosallistuja: Saman organisaation lisäosallistujat saavat 10 % alennuksen yksittäisen päivän normaalihinnasta (ei yhdistettävissä muihin alennuksiin, alennus koskee vain lisäosallistujia).
 • Organisaatio-osallistumisen lisäosallistuja: Organisaatio saa lisäosallistujat koulutuspäiviin -50 % hinnalla yksittäisen päivän normaalihinnasta (ei yhdistettävissä muihin alennuksiin, alennus koskee vain lisäosallistujia)

 

Luokkahuonekoulutuksen edut:

 • ProCom tarjoaa aamiaisen ja lounaan
 • Verkostoituminen kollegoiden kanssa
 • Toimistolta voi napata mukaan viestintäalan kirjallisuutta
 • Sparrailu kollegojen ja kouluttajan kanssa
 • Viihtyisät tilat Helsingin keskustassa

 

Ilmoittautuminen
Ilmoittautumiset tämän sivun ilmoittautumislomakkeella. Lisätiedot ja tiedustelut: procom@procom.fi.

Peruutusehdot
Viimeinen peruutuspäivä on kahta viikkoa (14 vrk) ennen tilaisuutta. Mikäli osallistuminen perutaan tämän jälkeen (3-13 vrk ennen tilaisuutta), laskutamme 50 % tilaisuuden hinnasta. Kaksi (2) arkipäivää ennen tilaisuutta tai sen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme koko osallistumismaksun. Osallistujan vaihto koulutukseen on maksutonta. Peruutukset osoitteeseen: procom@procom.fi.

Pidätämme oikeuden vähäisiin ohjelmanmuutoksiin. Koulutuksen toteutuminen vahvistetaan riittävän ryhmäkoon muodostuttua.

 

HALUATKO SYVENTÄÄ OSAAMISTASI?

Tämä koulutuspäivä on osa vuoden mittaista koulutuskokonaisuutta. Kiinnostaisiko sinua syventyä Tekoäly & digiviestintä -koulutuskokonaisuuden teemoihin laajemmin? Tämän koulutuksen voi suorittaa osana johtamisviestinnän koulutuskokonaisuutta, johon sisältyy minimissään kuusi (6) koulutuspäivää, oppimisalusta ja opiskelijakollegoiden tuki. Tutustu kattavaan koulutuskokonaisuuteen sivuiltamme tai kysy lisää ProComin toimistolta: procom@procom.fi tai puh. (09) 135 7775.

 

Tietojen käsittely

Ilmoittautumalla mukaan hyväksyt sähköpostiosoitteesi lisäämisen uutiskirjeemme jakelulistalle. Saat ProComilta viestejä viestintäalaan liittyen, koulutuksiin ja tapahtumiin. Voit koska tahansa pyytää tietojesi poistoa postituslistaltamme. Käsittelemme tietoja GDPR:n mukaisesti.

Kirjaudu sisään »

Ilmoittaudu tapahtumaan

Ilmoittautujan tiedot

Paikan päällä, olen jäsen 255e + alv. 24 %Paikan päällä, en ole jäsen 325e + alv. 24 %Etänä, olen jäsen 195e + alv. 24 %Etänä, en ole jäsen 265e + alv. 24 %

Maksajan tiedot

Ilmoittautumisen yhteydessä annettavia tietoja käsitellään ProCom - Viestinnän ammattilaiset ry:n jäsenrekisterin
rekisteriselosteessa ja ProCom Oy:n asiakasrekisterin rekisteriselosteessa kuvatulla tavalla. Lue lisää rekisteriselosteista.