Ajankohta

9.6.2022 09:00 – 9.6.2022 10:30

Paikka

Online Teamsissa

Järjestäjä

ProCom

 

Julkistamistilaisuus: ProComma Academic 2022 – Poikkeuksellinen viestintä

 

Viestinnän aikakauskirjan ProComma Academic 2022 -teoksen teemana on poikkeuksellinen viestintä, jota tarkastellaan useista eri näkökulmista. Teoksessa käsitellään muun muassa kriisinkestävyyttä, pandemiaviestintää, etävuorovaikutusta, cancel-kulttuuria ja Ukrainan sotaa. Poikkeuksellisella viestinnällä viitataan teoksessa poikkeuksellisten olojen moninaisiin vaikutuksiin viestintäammattilaisten työssä ja käytänteissä. Kirjasta löytyy 11 poikkitieteellistä näkökulmaa aiheeseen. Ennakkotilaa teos itsellesi täällä.

Teoksen julkistustilaisuudessa luvassa on mielenkiintoisia puheenvuoroja ProComma Academicin kirjoittajilta poikkeuksellisesta viestinnästä, kriisinkestävyydestä sekä kuluttajaboikoteista ja cancel-kulttuurista. Mukana ovat päätoimittajien yliopistonlehtori Helena Kantasen ja professori Merja Koskelan lisäksi yliopistonlehtori Salli Hakala sekä professori Terhi-Anna Wilska. Tilaisuuden avaa ProComin toimitusjohtaja FT Elina Melgin.

Tule mukaan kuulemaan ja keskustelemaan poikkeuksellisesta viestinnästä! Tilaisuus on avoin ja maksuton ProComin jäsenille, medialle ja kutsuvieraille. Tilaisuus järjestetään etänä Teamsissa.

 

OHJELMA

9.00 Tilaisuuden avaus 
FT Elina Melgin, toimitusjohtaja, ProCom 

9.05 Poikkeuksellinen viestintä
Helena Kantanen, yliopistonlehtori, Itä-Suomen yliopisto ja Merja Koskela, professori, Vaasan yliopisto 

9.25 Kriisinkestävään yhteiskuntaan 
Salli Hakala, yliopistonlehtori, Helsingin yliopisto

9.45 Kuluttajaboikotit ja cancel-kulttuuri
Terhi-Anna Wilska, professori, Jyväskylän yliopisto

10.0510.30 Keskustelua kirjoittajien kanssa ja tilaisuuden päätös

 

PUHUJAT

Helena Kantanen

FT Helena Kantanen on innovaatiojohtamisen yliopistonlehtori Itä-Suomen yliopiston kauppatieteissä, verkko- ja monimuotopedagogiikan asiantuntija ja Tampereen yliopiston organisaatioviestinnän dosentti. Hänen tutkimusteemojaan ovat olleet sidosryhmädialogi, arvostava organisaatioitten kehittäminen, viestinnän konsultointi ja arvonluominen, oppiminen ja viestintä virtuaaliyhteisöissä sekä nykyisin erityisesti kauppatieteiden ja viestinnän pedagogiikka. Ennen yliopistonlehtorin työtään Kantanen työskenteli 15 vuotta tiedottajana, toimittajana, viestintäpäällikkönä ja viestinnän kehittäjänä.

 

Merja Koskela

Merja Koskela on soveltavan kielitieteen professori Vaasan yliopiston viestintätieteiden oppiaineessa. Hänen tutkimuksensa keskittyy asiantuntijaviestintään eri näkökulmista. Hänen parhaillaan käynnissä olevat tutkimushankkeensa liittyvät valtionyhtiöiden vuosikertomuksiin, sijoittajaviestinnän läpinäkyvyyskysymyksiin sekä ilmastoviisaaseen asumiseen. Koskela toimii viestinnän monialaisen maisteriohjelman vastaavana professorina ja viestintätieteiden tutkimusryhmän johtajana. Hän on Suomalaisen Tiedeakatemian jäsen.

 

Salli Hakala

VTT Salli Hakala on toiminut parikymmentä vuotta yliopistonlehtorina Helsingin yliopistossa, viestinnän tieteenalalla. Hänen tutkimus- ja opetusalansa kuuluu organisaatioiden viestintään, erityisesti julkisen alan viestintään, kriiseihin ja promootiokulttuuriin. Hän on toiminut tutkijana useissa kriisiviestinnän tutkimushankkeissa Helsingin yliopistossa ja on kirjoittajana lukuisissa akateemisissa kirjoissa ja artikkeleissa. ProComma Academic -kirjan artikkeli liittyy professori Anu Kantolan johtaman Suomen Akatemian Kansalaisuuden kuilut ja kuplat (BIBU) -konsortion koronakriisin tutkimusosioon.

 

Terhi-Anna Wilska

Terhi-Anna Wilska on sosiologian professori Jyväskylän yliopistossa. Hän on myös Jyväskylän yliopiston hallituksen jäsen. Hän on väitellyt vuonna 1999 Lancasterin yliopistossa Englannissa. Aiemmin hän on toiminut mm. taloussosiologian professorina Turun yliopiston kauppakorkeakoulussa. Wilska tutkii erityisesti kuluttamista, digitalisaatiota, nuoria, sosiaalista mediaa, sekä koronan vaikutuksia nuorten talouteen ja hyvinvointiin. Hän on julkaissut laajasti ulkomaisissa sosiologian, kulutustutkimuksen, nuorisotutkimuksen ja mediatutkimuksen lehdissä sekä toimittanut kansainvälisiä kirjoja. Hän vetää parhaillaan Strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittamaa DigiConsumers- tutkimushanketta sekä Suomen Akatemian rahoittamaa #Agentit: nuorten toimijuus sosiaalisessa mediassa- -tutkimushanketta. 

 

Tilaisuus on avoin ja maksuton ProComin jäsenille, medialle ja kutsuvieraille. Lämpimästi tervetuloa seuraamaan tilaisuutta!

Viestinnän aikakauskirja ProComma Academic kerää yhteen tutkimuksia ja teoriaa nykyorganisaatioiden toimintaympäristöstä viestinnän näkökulmasta. Kirja sekä esittelee tuoreita tutkimustuloksia että löytää tutkimuspohjaisia käytännön työkaluja organisaatioiden viestintään.

Tapahtuma on jo alkanut ja ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.

Ilmoittautumisen yhteydessä annettavia tietoja käsitellään ProCom - Viestinnän ammattilaiset ry:n jäsenrekisterin
rekisteriselosteessa ja ProCom Oy:n asiakasrekisterin rekisteriselosteessa kuvatulla tavalla. Lue lisää rekisteriselosteista.