Ajankohta

21.5.2019 09:00 – 21.5.2019 16:00

Paikka

ProComin koulutustilat, Kasarmikatu 23A5, 00130 Helsinki

Hinta jäsenille

475 € + alv 24%

Hinta (ei jäsenet)

625 € + alv 24%

Järjestäjä

ProCom

Ilmoittautumistilanne

Täynnä

Miten tehdä lyhyitä ja fiksuja mikrovideoita sosiaaliseen mediaan? Miten tarina taipuu postaukseen ja vaikka Instagram Storiesiin? Kuinka paljon ja millaisia mikrovideoita ja -tarinoita oman organisaation kannattaa tehdä?

Tunteisiin vetoavalle ja ihmisläheiselle sisällölle on tarvetta, sillä katsomisajat lyhenevät ja yleisöt nuorenevat.

Tässä koulutuspäivässä vahvistat osaamistasi videoista ja tarinoista osana sosiaalisen median sisältöjä ja ymmärrät niiden roolin suhteessa organisaation muuhun sisältöön. Opit suunnittelemaan lyhyen tarinan ja videon ja pääset itse harjoittelemaan koukuttavan laatusisällön tekemistä älykännykällä. Koulutuspäivässä työskennellään ja opitaan yhdessä muiden kanssa ihmetellen, rennossa hengessä kokeillen!

Kenelle?      

Koulutus on suunnattu sinulle, joka haluat oppia käyttämään mikrovideoita ja -tarinoita osana sosiaalisen median sisältöjä. Voit olla esimerkiksi viestinnän suunnittelija/koordinaattori, tiedottaja, verkkotiedottaja, tuottaja, community manager, yhteisömanageri, verkkoviestintäpäällikkö tai viestintäpäällikkö.

Tekstit syntyvät sinulta luontevasti, mutta videon kieli, kuvakerronta, ei ole niin tuttua. Kaipaat oppia ja varmuutta videoiden suunnitteluun ja tekemiseen. Kaipaat myös uusia sisältöideoita, kuten mikrotarinoita. Tämä matalan kynnyksen koulutus vastaa näihin tarpeisiin.

 

Koulutuksen sisältö

Aamupäivä: Mikrovideot ja -tarinat tutuiksi

Aamupäivän aikana mikrovideot ja -tarinat tulevat tutuiksi.

Näet esimerkiksi, miten kutsu, referenssi, ohjeistus, tarina ja pohdiskelu taipuvat lyhyeen muotoon. Ja mitä äkillinen pamaus tai puhujan ylösalaisin kääntäminen voikaan tuoda videolle, ja miltä kuvan, tekstin ja videon yhteispeli postauksissa ja Stories-tarinoissa voi näyttää. Samalla pohdit, kuinka voit käyttää mikrovideoita ja -tarinoita oman organisaatiosi sosiaalisessa mediassa.  

 • Tunne sosiaalisen median sisältötrendit
 • Mikrovideot ja -tarinat sisältösuunnitelmassa
 • Mikrovideoiden sisältötyypit
 • Mikrotarinoiden sisältötyypit mm. postauksissa ja Stories-tarinoissa
 • Ideoi ja toteuta oma mikrotarina, yhteinen keskustelutuokio

Iltapäivä: Mikrovideoklinikka

Iltapäivän aikana käärimme hihat ja harjoittelemme käytännössä. Esimerkiksi saat itse kokea, miten klipsimikrofonin käyttö vaikuttaa äänenlaatuun ja opit kuvaamaan liikkuvaa ihmistä toimiston hälinässä. Jokainen suunnittelee, kuvaa ja editoi oman mikrovideon.

 • Suunnittele ja toteuta oma mikrovideo älypuhelimella
 • Älypuhelimella kuvaaminen, ääni, valo, tausta ja asettelu
 • Ymmärrä ja sovella mikrovideokerronnan keinoja
 • Editoinnin aakkoset
 • Yhteinen katselu- ja keskustelutuokio

Päivä koostuu tietoiskuista, esimerkkien katselusta, keskustelusta, itsenäisestä pohtimisesta sekä harjoittelusta ja kokeiluista.

Välineet

 • Älypuhelin, johon osallistuja lataa käytettävän videosovelluksen etukäteen
 • Voit myös hankkia muita edullisia ja käteviä varusteita, kuten klipsimikrofonin ja selfietikun. Saat tarkemmat suositukset ja vinkit koulutuksen vahvistuksen yhteydessä

 

Koulutus on mahdollista suorittaa yksittäisenä kokonaisuutena tai osana DigiPRO-koulutusohjelmaa.

 

Kouluttajat

Katja Alaja, vastuukouluttaja, aamupäivän vetäjä ja iltapäivän sparraaja

Vastuukouluttajana toimii digiviestinnän tuottaja, strategi, valmentaja, VTM Katja Alaja Katja Alaja Creationsista. Katja tuotti ensimmäisen mediansa 10-vuotiaana, ja myi sen hymyssä suin sukulaisille. Halu haastaa organisaatioita tekemään asioita rohkeammin on tehnyt tekijästä kehittäjän.

Katja auttaa organisaatioita luomaan napanuoraa tärkeisiin ihmisiin vaikuttavalla digiviestinnällä ja -vuorovaikutuksella. Lopputuloksena on mm. yritysvideoita, podcasteja ja sosiaalisen median viestintää. Katja tunnetaan kannustavasta ja osallistavasta valmennusotteesta, joka laittaa osallistujan omat aivot töihin. Miksi ja yhtä lailla miksi ei ovat tuttuja kysymyksiä.

Tule keskustelemaan Twitteriin @KatjaAlaja ja LinkedIniin.

Lue lisää: www.creations.fi

Johannes Terhemaa, iltapäivän kouluttaja ja vetäjä
Iltapäivän Mikrovideoklinikan kouluttajana toimii Ränch Videotoimiston videokuvaaja Johannes Terhemaa.

Johannes on toiminut kymmenen vuotta videotuotannoissa ohjaamassa niin TV-mainoksia ja musiikkivideoita kuin kuvaamassa yritysvideoita erilaisiin viestinnän tarkoituksiin. Uransa aikana hän on tuottanut videoiden lisäksi viestintää valokuvauksesta graafiseen suunnitteluun.

Viime vuosina Johannes on nähnyt aitiopaikalta sekä yleisön että yritysten kasvavan tarpeen ja mahdollisuuden ketterälle videotuotannolle. Hänen tavoitteenaan videoviestinnässä on tuoda viestin vahvistamiseksi mukaan ihmiset viestin takana.

Johannes tunnetaan asiapitoisena ja selkeänä kouluttajana. Hän tuntee oman kokemuksensa ja erilaisten asiakkaiden ja ympäristöjen kautta videoviestinnän mahdollisuudet eri tarpeisiin.
Lue lisää: https://www.ranchvideo.fi/

Hinnat ja ilmoittautuminen

Hinta
Koulutuksen hinta on ProComin jäsenille 475 euroa + alv. 24 %, muille 625 euroa + alv. 24 %. Hinta sisältää koulutuksen, koulutusmateriaalin sekä kahvi- ja lounastarjoilun.

Mikäli organisaatiostasi osallistuu kaksi tai useampi, saavat kaikki koulutuksen hinnasta 15 % alennuksen. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin. Mikäli suoritat ProComPRO-kokonaisuutta, sisältyy koulutuspäivä kokonaisuutesi hintaan.

Ilmoittautuminen
Ilmoittautumiset tämän sivun ilmoittautumislomakkeella viimeistään 7.5.2019. Lisätiedot ja tiedustelut: procom@procom.fi.

Huom! ProComin jäsen, varmistaaksesi koulutuksen osanottajamaksun jäsenhintaan, muistathan kirjautua jäsensivuille alla olevasta linkistä.

Peruutusehdot
Viimeinen peruutuspäivä on kahta viikkoa (14 vrk) ennen tilaisuutta. Mikäli osallistuminen perutaan tämän jälkeen (3-13 vrk ennen tilaisuutta), laskutamme 50 % tilaisuuden hinnasta. Kaksi (2) arkipäivää ennen tilaisuutta tai sen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme koko osallistumismaksun. Osallistujan vaihto koulutukseen on maksutonta. Peruutukset osoitteeseen: procom@procom.fi.

Pidätämme oikeuden vähäisiin ohjelmanmuutoksiin. Koulutuksen toteutuminen vahvistetaan riittävän ryhmäkoon muodostuttua.

Kiinnostuitko DigiPRO-koulutusohjelmasta? Kysy lisää ProComin toimistolta: procom@procom.fi tai puh. (09) 135 7775.

 

Tapahtuma on jo alkanut ja ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.

Ilmoittautumisen yhteydessä annettavia tietoja käsitellään ProCom - Viestinnän ammattilaiset ry:n jäsenrekisterin
rekisteriselosteessa ja ProCom Oy:n asiakasrekisterin rekisteriselosteessa kuvatulla tavalla. Lue lisää rekisteriselosteista.