Ajankohta

3.12.2019 09:00 – 3.12.2019 16:00

Paikka

Tapahtumatalo Bank, Unioninkatu 20, 00130 Helsinki / HUOM! Koulutuksen paikka muuttunut

Hinta jäsenille

475 € + alv 24%

Hinta (ei jäsenet)

625 € + alv 24%

Järjestäjä

ProCom

Ilmoittautumistilanne

Tilaa on vielä
Katja AlajaJohannes Terhemaa

Miten tehdä lyhyitä ja fiksuja mikrovideoita sosiaaliseen mediaan? Miten video, kuvat ja tekstit taipuvat tarinoiksi Instagram Stories -osioon? Kuinka paljon ja millaisia mikrovideoita oman organisaation kannattaa tehdä?

Tunteisiin vetoavalle ja ihmisläheiselle sisällölle on tarvetta, sillä katsomisajat lyhenevät ja yleisöt nuorenevat.

Tässä koulutuspäivässä vahvistat osaamistasi lyhyistä videoista ja tarinoista osana sosiaalisen median sisältöjä, ja ymmärrät niiden roolin suhteessa organisaation muuhun sisältöön. Opit suunnittelemaan mikrovideoita ja harjoittelet koukuttavan sisällön tekemistä älypuhelimella. Koulutuspäivässä työskennellään ja opitaan yhdessä muiden kanssa ihmetellen, rennossa hengessä kokeillen!

Kenelle?      

Koulutus on suunnattu sinulle, joka haluat oppia käyttämään lyhyitä videoita ja tarinoita osana sosiaalisen median sisältöjä. Voit olla esimerkiksi viestinnän suunnittelija/koordinaattori, tiedottaja, verkkotiedottaja, tuottaja, community manager, yhteisömanageri, verkkoviestintäpäällikkö tai viestintäpäällikkö.

Tekstit syntyvät sinulta luontevasti, mutta videon kieli, kuvakerronta, ei ole niin tuttua. Kaipaat oppia ja varmuutta videoiden suunnitteluun ja tekemiseen. Kaipaat myös uusia sisältöideoita. Tämä matalan kynnyksen koulutus vastaa näihin tarpeisiin.

Koulutuksen sisältö

Aamupäivä: Mikrovideot ja -tarinat tutuiksi

Aamupäivän aikana mikrovideot ja -tarinat sosiaalisessa mediassa tulevat tutuiksi.

Näet, miten jokin uusi asia, vinkki, ohje, fakta, kommentti ja yllättävä tilanne taipuvat lyhyeen muotoon, ja saat tuntumaa kuvan, tekstin ja videon yhteispeliin Stories-tarinoissa. Ideoit myös mikrovideoita ja -tarinoita, joilla edistät organisaatiosi tavoitteita. 

  • Miksi mikrovideot ja -tarinat nyt?
  • Mikrovideoita ja mikrovideokonsepteja eri tarpeisiin
  • Mikrotarinat Instagram Stories -osiossa
  • Tehtäviä, mm. ideoi mikrovideoita ja -konsepteja organisaatiollesi, suunnittele mikrovideo

Iltapäivä: Mikrovideoklinikka

Iltapäivän aikana käärimme hihat ja harjoittelemme käytännössä. Saat esimerkiksi itse kokea, miten nappimikrofonin käyttö vaikuttaa äänenlaatuun ja opit kuvaamaan liikkuvaa ihmistä toimiston hälinässä. Jokainen kuvaa ja editoi mikrovideoita älypuhelimella.

  • Älypuhelimella kuvaaminen, ääni, valo, tausta ja asettelu
  • Ymmärrä ja sovella mikrovideokerronnan keinoja
  • Editoinnin aakkoset
  • Tehtäviä, mm. suunnittele, kuvaa ja toteuta omia mikrovideoita älypuhelimella ja yhteinen katselu- ja keskustelutuokio

Päivä koostuu tietoiskuista, esimerkkien katselusta, keskustelusta, itsenäisestä pohtimisesta sekä harjoittelusta ja kokeiluista. Osallistujat saavat myös muutamia ennakkotehtäviä.

Välineet

  • Älypuhelin, johon osallistuja lataa käytettävän videosovelluksen etukäteen. Tästä voi tulla pieni kulu (enintään 10 euron luokkaa)
  • Voit myös hankkia muita edullisia ja käteviä varusteita, kuten nappimikrofonin ja selfietikun. Saat tarkemmat suositukset ja vinkit koulutuksen vahvistuksen yhteydessä

Koulutus on mahdollista suorittaa yksittäisenä kokonaisuutena tai osana DigiPRO-koulutusohjelmaa.

Kouluttajat

Katja Alaja, vastuukouluttaja, aamupäivän vetäjä ja iltapäivän sparraaja

Vastuukouluttajana toimii digiviestinnän valmentaja, tuottaja, tarinastrategi, VTM Katja Alaja Katja Alaja Creationsista. Katja tuotti ensimmäisen mediansa 10-vuotiaana, ja myi sen hymyssä suin sukulaisille. Halu haastaa organisaatioita tekemään asioita rohkeammin on tehnyt tekijästä kehittäjän.

Katja auttaa organisaatioita luomaan napanuoraa tärkeisiin ihmisiin vaikuttavalla digiviestinnällä ja -vuorovaikutuksella. Lopputuloksena on mm. yritysvideoita, podcasteja, verkkotekstejä ja sosiaalisen median viestintää. Katja tunnetaan kannustavasta ja osallistavasta valmennusotteestaan, joka laittaa osallistujan omat aivot töihin. Miksi ja yhtä lailla miksi ei ovat tuttuja kysymyksiä.

Tule keskustelemaan Twitteriin @KatjaAlaja ja LinkedIniin.

Lue lisää: www.creations.fi

Johannes Terhemaa, iltapäivän kouluttaja ja vetäjä

Iltapäivän Mikrovideoklinikan kouluttajana toimii Ränch Videotoimiston videokuvaaja Johannes Terhemaa.

Johannes on toiminut kymmenen vuotta videotuotannoissa ohjaamassa niin TV-mainoksia ja musiikkivideoita kuin kuvaamassa yritysvideoita erilaisiin viestinnän tarkoituksiin ja asiakkaille. Uransa aikana hän on tuottanut videoiden lisäksi viestintää valokuvauksesta graafiseen suunnitteluun.

Viime vuosina Johannes on nähnyt aitiopaikalta sekä yleisön että yritysten kasvavan tarpeen ja mahdollisuuden ketterälle videotuotannolle. Hänen tavoitteenaan videoviestinnässä on nostaa esiin ihmiset viestin vahvistamiseksi.

Johannes tunnetaan selkeänä ja kokeilemiseen kannustavana kouluttajana, joka tuntee videoviestinnän mahdollisuudet eri tilanteissa. Lue lisää: https://www.ranchvideo.fi/

 

Hinnat ja ilmoittautuminen

Hinta
Koulutuksen hinta on ProComin jäsenille 475 euroa + alv. 24 %, muille 625 euroa + alv. 24 %. Hinta sisältää koulutuksen, koulutusmateriaalin sekä kahvi- ja lounastarjoilun.

Mikäli organisaatiostasi osallistuu kaksi tai useampi, saavat kaikki koulutuksen hinnasta 15 % alennuksen. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin. Mikäli suoritat ProComPRO-kokonaisuutta, sisältyy koulutuspäivä kokonaisuutesi hintaan.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset tämän sivun ilmoittautumislomakkeella viimeistään 26.11.2019. Lisätiedot ja tiedustelut: procom@procom.fi.

Huom! ProComin jäsen, varmistaaksesi koulutuksen osanottajamaksun jäsenhintaan, muistathan kirjautua jäsensivuille alla olevasta linkistä.

Peruutusehdot
Viimeinen peruutuspäivä on kahta viikkoa (14 vrk) ennen tilaisuutta. Mikäli osallistuminen perutaan tämän jälkeen (3-13 vrk ennen tilaisuutta), laskutamme 50 % tilaisuuden hinnasta. Kaksi (2) arkipäivää ennen tilaisuutta tai sen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme koko osallistumismaksun. Osallistujan vaihto koulutukseen on maksutonta. Peruutukset osoitteeseen: procom@procom.fi.

Pidätämme oikeuden vähäisiin ohjelmanmuutoksiin. Koulutuksen toteutuminen vahvistetaan riittävän ryhmäkoon muodostuttua.

Kiinnostuitko ProComPRO-valmennusohjelmasta? Kysy lisää ProComin toimistolta: procom@procom.fi tai puh. (09) 135 7775.

 

 

Tapahtuma on jo alkanut ja ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.

Ilmoittautumisen yhteydessä annettavia tietoja käsitellään ProCom - Viestinnän ammattilaiset ry:n jäsenrekisterin
rekisteriselosteessa ja ProCom Oy:n asiakasrekisterin rekisteriselosteessa kuvatulla tavalla. Lue lisää rekisteriselosteista.