Ajankohta

16.4.2024 09:00 – 16.4.2024 15:00

Paikka

ProComin toimisto / Online

Järjestäjä

ProCom

HALUATKO SYVENTÄÄ OSAAMISTASI?

Tämä koulutuspäivä on osa kuuden kuukauden mittaista koulutuskokonaisuutta. Kiinnostaisiko sinua syventyä Kriisiviestintä muutoksessa -koulutusohjelman teemoihin laajemmin? Tämän koulutuksen voi suorittaa osana kriisiviestinnän koulutuskokonaisuutta, johon sisältyy kuusi (6) koulutusmoduulia, oppimisalusta materiaaleineen ja opiskelijakollegoiden sekä henkilökohtaisen mentorin tuki. Tutustu kattavaan koulutuskokonaisuuteen sivuiltamme tai kysy lisää ProComin toimistolta: procom@procom.fi tai puh. (09) 135 7775.

 

AJANKOHTAISTA

Koulutus järjestetään mahdollisuuksien mukaan hybriditoteutuksena siten, että online-osallistuminen Zoomissa on aina mahdollinen. Luokkahuonetoteutus arvioidaan hyvissä ajoin jokaisen koulutuspäivän osalta erikseen. Voit kertoa oman toiveesi osallistumistavasta ilmoittautumislomakkeella ja ProCom vahvistaa aina erikseen toteutuksen.

 

KOULUTUSPÄIVÄ

Kriisin kokijana on aina ihminen – yksin sekä yhdessä toisten kanssa. Yksilöt ja yhteisöt käsittelevät kriisiä koskevaa informaatiota omien kokemustensa, tulkintojensa ja emootioidensa kautta. Reaktiot ovat seurausta monimutkaisista yksilö- ja yhteisöpsykologisista prosesseista, jotka ovat usein tiedostamattomia ja vaistonvaraisia. Tässä koulutuspäivässä tarkastelemme ihmistä ja yhteisöä psykologisina toimijoina kriisin keskellä. Teemme näkyviksi psykologisia prosesseja viestinnän kannalta relevantilla tavalla. Haemme viestinnällisiä periaatteita ja ratkaisuja, joita viestijät voivat hyödyntää pyrkiessään vaikuttamaan kriisitilanteen kehitykseen.

Kun ymmärrät yksilön ja yhteisön psykologisia prosesseja, pystyt rakentamaan itsellesi ja yhteisöllesi mentaalisen kriisinkestävyyden ja valmistautumaan viestinnällisesti juuri sinun organisaatiosi mahdollisiin kriiseihin. Lisäksi kriisin kohdatessa ymmärrät, miten puhutella kriisin eri osapuolia siten, että tilanne voidaan normalisoida. Tässä koulutuspäivässä teet analyysia oman yhteisösi emotionaalisesta toimintaympäristöstä sekä rakennat välineitä psykologisen turvallisuuden vahvistamiseksi.

Huomioithan, että koulutuspäivän viimeistä osiota, keskustelua toimittaja ja viestijä Maria Petterssonin kanssa ei tallenneta. 

 

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ

Klo 9–10.30

 • Ihmisen psyykkinen rakenne kriisiviestinnän näkökulmasta
  • Toiminta-järki-tunne-arvot-uskomukset
  • Tarpeet
  • Elämän merkityslähteet
 • Yhteisö kriisin kokijana
  • Miten emootiot joukkoistuvat?
  • Oikea viestinnällinen lähestyminen eri emootioita sisältäviin tilanteisiin

Klo 10.45–12

 • Minttu Tikan puheenvuoro tunteiden merkityksestä kriisien viestinnässä
 • Erilaiset kriisit mediassa psykologisina prosesseina analysoituina 
 • Kriisin viestinnällinen toteuma psykologiselta kannalta
  • Mitkä emootiot ovat kriisin ajureina?
 • Miten kriisin keskiössä oleva organisaatio on rakentanut viestinnän
  • puhehenkilöt?
  • avainviestit?

Lounastauko

Klo 13–15

 • Haastattelussa toimittaja ja viestijä Maria Pettersson
 • Oman yhteisön ja toiminnan keskeiset emootioajurit
 • Keskustelua

 

KENELLE

Tämä koulutuspäivä on sinulle, joka haluat ymmärtää kriisiviestinnän taustalla vaikuttavia tekijöitä ja rakentaa itsellesi sekä yhteisöllesi mentaalisen kriisinkestävyyden, jotta pystyt valmistautumaan viestinnällisesti organisaatiosi mahdollisiin kriiseihin.

 

KOULUTTAJA

VTM, TM Taneli Hassisella on pitkä ja monipuolinen kokemus suomalaisissa pörssiyhtiöissä viestinnän tehtävistä, mm. kriisiviestinnästä. Vuosituhannen alussa, kun lentoliikenne oli edellisen kerran murroksessa, hän työskenteli Finnairin viestinnässä. Sen jälkeen hän ollut viestintäjohtajana SRV:ssä ja Taalerissa. Nykyisin hän toimii Functos Oy:ssä organisaatioiden viestinnällisenä neuvonantajana ja johdon tukena erilaisissa kriisitilanteissa.

Taneli on myös pappi ja terapeutti, mikä antaa hänelle kaikupohjaa auttaa yksilöitä ja yhteisöjä jäsentämään paikkansa ja viestimään kriisien keskellä. Hän on erikoistunut tarkastelemaan yksilöiden ja yhteisöjen vuorovaikutusta syvällisesti. ProComin tulevassa kriisiviestinnän koulutusohjelmassa hän auttaa osallistujia näkemään emootioiden ja elämän merkityksellisyyden vaikutuksen yhteisöviestinnän monimutkaistuvassa viidakossa.

 

VIERASPUHUJAT

Maria Pettersson on journalisti, viestijä ja kirjailija. Hän on tehnyt töitä lehdissä, radiossa ja televisiossa, johtanut kolmea toimitusta sekä työskennellyt viestinnässä ja politiikassa.

Minttu Tikka on tutkijatohtori Helsingin yliopistossa ja tutkimuspäällikö THL:n viestinnän osaamiskeskus CUBEssa. Hän on erikoistunut kriisiviestinnän ja hybridin mediaympäristön tutkimukseen. Tällä hetkellä Tikka vetää Disinformaation muuttuvat muodot -tutkimushanketta (HY) sekä Informaatiohyvinvointi-tutkimushanketta (THL).

 

HINNAT JA ILMOITTAUTUMINEN

Luokkahuonekoulutus (osallistuja paikan päällä)

495 eur jäsen / 655 eur ei-jäsen

Online-koulutus (osallistuja etäyhteydellä)

395 eur jäsen / 555 eur ei-jäsen

*hintoihin lisätään alv-osuus 24 %.

Mikäli koulutuspäivään osallistuu organisaatiostasi kaksi henkilöä tai useampi osallistuja, saavat kaikki koulutuksen hinnasta 10 % alennuksen. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin.

Huom. Mikäli suoritat Kriisiviestintä muutoksessa -koulutusohjelmaa, sisältyy koulutuspäivä koulutusohjelman hintaan.

 

Luokkahuonekoulutuksen edut:

 • ProCom tarjoaa aamiaisen ja lounaan
 • Verkostoituminen kollegoiden kanssa
 • Toimistolta voi napata mukaan viestintäalan kirjallisuutta
 • Sparrailu kollegojen ja kouluttajan kanssa
 • Viihtyisät tilat Helsingin keskustassa

 

Ilmoittautuminen
Ilmoittautumiset tämän sivun ilmoittautumislomakkeella. Lisätiedot ja tiedustelut: procom@procom.fi.

Peruutusehdot
Viimeinen peruutuspäivä on kahta viikkoa (14 vrk) ennen tilaisuutta. Mikäli osallistuminen perutaan tämän jälkeen (3-13 vrk ennen tilaisuutta), laskutamme 50 % tilaisuuden hinnasta. Kaksi (2) arkipäivää ennen tilaisuutta tai sen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme koko osallistumismaksun. Osallistujan vaihto koulutukseen on maksutonta. Peruutukset osoitteeseen: procom@procom.fi.

Pidätämme oikeuden vähäisiin ohjelmanmuutoksiin. Koulutuksen toteutuminen vahvistetaan riittävän ryhmäkoon muodostuttua.

 

HALUATKO SYVENTÄÄ OSAAMISTASI?

Tämä koulutuspäivä on osa kuuden kuukauden mittaista koulutuskokonaisuutta. Kiinnostaisiko sinua syventyä Kriisiviestintä muutoksessa -koulutusohjelman teemoihin laajemmin? Tämän koulutuksen voi suorittaa osana kriisiviestinnän koulutuskokonaisuutta, johon sisältyy kuusi (6) koulutusmoduulia, oppimisalusta materiaaleineen ja opiskelijakollegoiden sekä henkilökohtaisen mentorin tuki. Tutustu kattavaan koulutuskokonaisuuteen sivuiltamme tai kysy lisää ProComin toimistolta: procom@procom.fi tai puh. (09) 135 7775.

 

Tietojen käsittely

Ilmoittautumalla mukaan hyväksyt sähköpostiosoitteesi lisäämisen uutiskirjeemme jakelulistalle. Saat ProComilta viestejä viestintäalaan liittyen, koulutuksiin ja tapahtumiin. Voit koska tahansa pyytää tietojesi poistoa postituslistaltamme. Käsittelemme tietoja GDPR:n mukaisesti.

Tapahtuma on jo alkanut ja ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.

Ilmoittautumisen yhteydessä annettavia tietoja käsitellään ProCom - Viestinnän ammattilaiset ry:n jäsenrekisterin
rekisteriselosteessa ja ProCom Oy:n asiakasrekisterin rekisteriselosteessa kuvatulla tavalla. Lue lisää rekisteriselosteista.