Ajankohta

7.2.2024 09:00 – 7.2.2024 10:30

Paikka

ProComin toimisto (Kasarmikatu 23 A 5, 00130 Helsinki) & online

Järjestäjä

ProCom

 

Sosiaalisen median kehitys on luonut digijättejä, joille somealustoilta kertyvä data on keskittynyt. EU on alkanut rajoittaa digijättien toimintaa syyskuusta 2023 alkaen. Helmikuusta 2024 alkaen teknologiajättien toimintaa rajoittaa myös EU:n digipalvelusäädös. Mitä digivallan keskittyminen tarkoittaa yritysten toiminnalle? Saako EU digijätit kuriin? Miten viestinnän ammattilaisen tulisi ottaa työssään huomioon toisaalta digivallan ja datan keskittyminen ja toisaalta EU:n aloittama näiden jättien toiminnan rajoittaminen? Vaikuttaako EU:n rajoitteet ja sääntely yritysten näkyvyyteen ja mainontaan somessa?

Tervetuloa ProComin jäsentilaisuuteen keskustelemaan digijättien vallasta! Aiheesta puhumassa ja keskustelemassa Sitran Reilu Datatalous -teeman johtaja Kristo Lehtonen sekä kansanedustaja, EU-politiikkaan erikoistunut valtiotieteiden tohtori ja suuren valiokunnan jäsen Aura Salla, joka on aiemmin toiminut myös Metan EU-asioista vastaavana yhteiskuntasuhdejohtajana Brysselissä sekä kansanedustaja Timo Harakka.

 

Ajankohta: ke 7.2. kello 9–10.30 (aamiaista on tarjolla kello 8.40 alkaen)

Paikka: ProComin toimisto (Kasarmikatu 23 A 5, 2. kerros, Helsinki) sekä etäyhteydellä

 

Tilaisuus on avoin ja maksuton ProComin jäsenistölle. Paikan päälle toimistollemme mahtuu mukaan 30 henkeä ja tarjoamme aamupalaa kello 8.40 alkaen. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

 

PUHUJAT

Kristo Lehtonen toimii Reilu datatalous -teeman johtajana. Teema luo eurooppalaisen arvopohjan mukaista, ihmislähtöistä datataloutta vastapainona datamonopolilähtöiselle datatalouden mallille.

Kristo on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja kauppatieteiden maisteri ja hän on toiminut Reilu datatalous -teemajohtajana keväästä 2021 asti. Ennen Sitraa Kristo on työskennellyt sekä yksityisellä että julkisella sektorilla. Hän oli toimitusjohtaja ja yksi perustajista 3DBear -nimisessä XR-teknologiayhtiössä, jolla on toimistot Helsingissä ja New Yorkissa. Hän on työskennellyt myös Liikenne- ja viestintäministeriössä ministerin erityisavustajana. Tätä ennen Kristo toimi yli kymmenen vuoden ajan Nokialla Suomen hallitussuhteista vastaavana johtajana, Nokia Suomen maajohtotiimin jäsenenä sekä Nokian ja Nokia Siemens Networksin EU-politiikasta vastaavana johtajana Brysselissä sekä muissa  esimies- ja kehittämistehtävissä mm. tietohallinnossa ja tuotekehityksessä. Hän on työskennellyt myös ohjelmistokehityksessä Siemensillä ja Telestellä sekä matematiikan assistenttina Teknillisessä korkeakoulussa (Aalto-yliopisto).

 

Aura Salla on Kokoomuksen kansanedustaja, EU-politiikkaan erikoistunut valtiotieteiden tohtori ja suuren valiokunnan jäsen. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Jean-Claude Junckerin erityisneuvonantajatiimin ulkopolitiikan neuvonantajana sekä Brysselissä Metan EU-asioista vastaavana yhteiskuntasuhdejohtajana.

 

Politiikasta tuttu Timo Harakka on ollut kansanedustajana vuodesta 2015 saakka. Hän toimi Marinin hallituksen liikenne- ja viestintäministerinä vuodesta 2019 vuoteen 2023 ja oli vahvasti mukana dataa ja tekoälyä koskevassa lainsäädännössä sekä kansallisella että EU:n tasolla. Vuonna 2022 Suomi sijoittuikin ensimmäiseksi Euroopan DESI:ssä (Digital Economy and Society Index).

Tällä hetkellä Harakka toimii tulevaisuusvaliokunnan varapuheenjohtajana, jossa hän keskittyy muun muassa tekoälyn hallintaan, datatalouteen ja viestintäteknologiaan. Hänen asemansa EU- ja ulkoasiainvaliokunnassa tarjoaa alustan myös kansainväliselle vaikuttamistyölle. Ennen poliittista uraansa Harakka oli palkittu toimittaja ja toimi media-alalla yli 30 vuoden ajan.

 

Tapahtuma on jo alkanut ja ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.

Ilmoittautumisen yhteydessä annettavia tietoja käsitellään ProCom - Viestinnän ammattilaiset ry:n jäsenrekisterin
rekisteriselosteessa ja ProCom Oy:n asiakasrekisterin rekisteriselosteessa kuvatulla tavalla. Lue lisää rekisteriselosteista.