Ajankohta

13.11.2024 09:00 – 13.11.2024 16:00

Paikka

ProComin toimisto / Online

Järjestäjä

ProCom

AJANKOHTAISTA

Koulutus järjestetään mahdollisuuksien mukaan hybriditoteutuksena siten, että online-osallistuminen Zoomissa on aina mahdollinen. Luokkahuonetoteutus arvioidaan hyvissä ajoin jokaisen koulutuspäivän osalta erikseen. Voit kertoa oman toiveesi osallistumistavasta ilmoittautumislomakkeella ja ProCom vahvistaa aina erikseen toteutuksen. Huomioithan, että tästä koulutuksesta ei ole saatavissa jälkikäteen tallennetta.

 

KOULUTUS

ProComin suositut vaikuttajaviestinnän koulutukset saavat jatkoa! EU-lobbauksen kurssilla perehdytään EU-lobbauksen saloihin kokeneiden yrityslobbareiden, neuvonantajien, meppien ja tutkijoiden johdolla.

Koulutuspäivän moderoi ProComin toimitusjohtaja Jarno Forssell.

Koulutuspäivän teemoja ovat:

  • EU-instituutiot vaikuttamisen foorumina
  • Parhaat käytännöt onnistuneesta EU-lobbauksesta
  • Millainen on hyvä EU-lobbari?
  • EU-lainsäädännön prosessi
  • Miten EU:n lainsäädäntöön voidaan vaikuttaa Suomessa?

Koulutus toimii itsenäisenä kokonaisuutena eikä siihen osallistumiseksi vaadita ProComin vaikuttajaviestinnän intensiivikurssin suorittamista. 

 

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ

8.30 Aamiainen

Tervetuloa koulutukseen

  • Jarno Forssell, toimitusjohtaja, ProCom

EU yhteiskunnallisen vaikuttamisen areenana

  • Esa Suominen, partneri, hallituksen puheenjohtaja, Rud Pedersen Public Affairs

Näin säädetään EU-lait – Sukellus lainsäädäntöprosessiin

  • Jouni Backman, konsultti, Problema Oy

EU-päätöksentekoon vaikuttaminen Suomessa

  • Laura Nordström, VTT, tutkija, Helsingin yliopisto

12–13 Lounas

Mepit lobbauksen kohteena – Hyvät ja huonot kokemukseni lobbareista

  • Miapetra Kumpula-Natri, kansanedustaja

Mitä olen oppinut lobbarina Brysselissä?

  • Petri Lahesmaa, konsultti, Petri Lahesmaa Consulting

Kahvitauko (15 min)

Kokemukset EU-vaikuttamisesta – Case UPM

  • Stefan Sundman, VP, Public Affairs, UPM

16.00 Koulutus päättyy

 

KENELLE

Koulutus on suunnattu kaikille viestinnän ja yhteiskuntasuhteiden ammattilaisille – asiantuntijoista päälliköihin ja johtajiin – jotka haluavat oppia, miten EU-lait säädetään ja miten saada organisaation ääni kuulumaan EU:n päätöksenteossa.

 

KOULUTTAJAT

Jouni Backman

Jouni Backman toimi kansanedustajana 1987–2007 ja 2011–2015, joista kaksi kautta SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Hallintoministeri 1995–1999 ja ympäristöministeri 2002–2003. Tieto Oyj Executive Advisor 2007–2011. Sitran vanhempana neuvonantajana 2017–2022 tehnyt lukuisia julkista päätöksentekoa koskevia selvityksiä. 

Stefan Sundman

UPM:n yhteiskuntasuhteiden johtaja Stefan Sundmanilla on yli 20 vuoden kokemus edunvalvonnasta bio- ja metsäteollisuuden aiheiden parissa niin Suomessa kuin Brysselissä. Hän on aloittanut uransa alan edunvalvontajärjestö Metsäteollisuus ry:ssä, missä hän erityisesti vastasi energia-, ilmasto ja ympäristöpolitiikkaan liittyvästä edunvalvonnasta. UPM:ssä hän johtaa edunvalvontatiimiä, toimii laajasti erilaisissa verkostoissa ja edistää yhtiön Beyond Fossils -agendaa tukevan liiketoimintaympäristön kehitystä. Hänen vastuulleen kuuluu lisäksi UPM Energy -liiketoiminta-alueen viestintä- ja vastuullisuuskysymykset.

Laura Nordström

Laura Nordström on EU-politiikkaan, vallan tutkimukseen ja lobbaukseen erikoistunut Helsingin yliopiston maailmanpolitiikan ja globaalin poliittisen talouden tutkijatohtori. Hänen väitöskirjansa analysoi asiantuntijatiedon vaikutusvaltaa eurokriisin ratkaisuissa. Hän on kirjoittanut Sitralle selvityksen Suomen EU-päätöksenteon kehittämisestä. Hän on myös Poliittinen talous -lehden toinen päätoimittaja. Nordström on ollut jäsenenä eurooppalaisen talouspolitiikan aatteellisia juuria tutkivassa Between Law and Politics -projektissa ja EU:n päätöksenteon ajankohtaisia haasteita ratkaisevassa kansainvälisessä Europaeum-konsortion European Scholars -ohjelmassa. Nordströmillä on myös ennen akatemiaa työskennellyt EU-, ulko-, ihmisoikeus- ja kehityspolitiikan päätöksenteossa, muun muassa Euroopan parlamentissa ja ulkoministeriössä. 

Petri Lahesmaa

Petri Lahesmaa on EU-asioiden konsultti ja EU-päätöksenteon asiantuntija, joka on työskennellyt Brysselissä vuodesta 1999 lähtien. EU:n avoimuusrekisterissä hän on ollut vuodesta 2012. Lahesmaan asiakkaiden joukossa on mm. suomalainen elinkeinoelämän järjestö, pörssiyhtiö ja valtionyhtiö. Aiemmin hän on toiminut Veikkauksen edunsaajien EU-hankejohtajana, TAT-ryhmän vanhempana konsulttina sekä Ilkka Suomisen ja Alexander Stubbin erityisavustajana EU-parlamentissa.

Miapetra Kumpula-Natri

Kansanedustaja 2003–2014, 2024–, Euroopan parlamentin jäsen 2014-–2024, Pääministerin erityisavustaja 2000–2003

Miapetra Kumpula-Natri, SDP, on suomalainen kansanedustaja. Hän työskenteli kansanedustajana yksitoista vuotta ennen valintaansa Euroopan parlamenttiin, jonka jäsenenä hän vietti seuraavat kymmenen vuotta. Syksyllä 2024 Kumpula-Natri palasi jälleen Suomen eduskuntaan, missä hän toimii suuren valiokunnan varapuheenjohtajana, talousvaliokunnan jäsenenä sekä Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnan puheenjohtajana. Koulutukseltaan Kumpula-Natri on insinööri (BSc).

Sydäntä lähellä ja erityisosaamista: EU, digitalisaatio ja tekoäly sekä datatalous kansainvälisessä kehikossa, ilmasto- ja energiapolitiikka sekä ihmisoikeudet, erityisesti lapset konflikteissa. Miapetra on kahden lapsen äiti, harrastuksina kirjakerho ja monipuolinen liikunta joogasta vaelluksiin.

Esa Suominen

Partneri, hallituksen puheenjohtaja, Rud Pedersen Public Affairs

 

HINNAT JA ILMOITTAUTUMINEN

Luokkahuonekoulutus (osallistuja paikan päällä)

495 eur jäsen / 655 eur ei-jäsen

Online-koulutus (osallistuja etäyhteydellä)

395 eur jäsen / 555 eur ei-jäsen

*hintoihin lisätään alv-osuus 25,5 %.

Mikäli koulutuspäivään osallistuu organisaatiostasi kaksi henkilöä tai useampi osallistuja, saavat kaikki koulutuksen hinnasta 10 % alennuksen. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin.

 

Luokkahuonekoulutuksen edut:

  • ProCom tarjoaa aamiaisen ja lounaan
  • Verkostoituminen kollegoiden kanssa
  • Toimistolta voi napata mukaan viestintäalan kirjallisuutta
  • Sparrailu kollegojen ja kouluttajan kanssa
  • Viihtyisät tilat Helsingin keskustassa

 

Ilmoittautuminen
Ilmoittautumiset tämän sivun ilmoittautumislomakkeella. Lisätiedot ja tiedustelut: procom@procom.fi.

Peruutusehdot
Viimeinen peruutuspäivä on kahta viikkoa (14 vrk) ennen tilaisuutta. Mikäli osallistuminen perutaan tämän jälkeen (3–13 vrk ennen tilaisuutta), laskutamme 50 % tilaisuuden hinnasta. Kaksi (2) arkipäivää ennen tilaisuutta tai sen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme koko osallistumismaksun. Osallistujan vaihto koulutukseen on maksutonta. Peruutukset osoitteeseen: procom@procom.fi.

Pidätämme oikeuden vähäisiin ohjelmanmuutoksiin. Koulutuksen toteutuminen vahvistetaan riittävän ryhmäkoon muodostuttua.

 

Tietojen käsittely

Ilmoittautumalla mukaan hyväksyt sähköpostiosoitteesi lisäämisen uutiskirjeemme jakelulistalle. Saat ProComilta viestejä viestintäalaan liittyen, koulutuksiin ja tapahtumiin. Voit koska tahansa pyytää tietojesi poistoa postituslistaltamme. Käsittelemme tietoja GDPR:n mukaisesti.

Kirjaudu sisään »

Ilmoittaudu tapahtumaan

Ilmoittautujan tiedot

Paikan päällä, olen jäsen 495e + alv. 25,5 %Paikan päällä, en ole jäsen 655e + alv. 25,5 %Etänä, olen jäsen 395e + alv. 25,5 %Etänä, en ole jäsen 555e + alv. 25,5 %

Maksajan tiedot

Ilmoittautumisen yhteydessä annettavia tietoja käsitellään ProCom - Viestinnän ammattilaiset ry:n jäsenrekisterin
rekisteriselosteessa ja ProCom Oy:n asiakasrekisterin rekisteriselosteessa kuvatulla tavalla. Lue lisää rekisteriselosteista.